Landslagsspiller Morten Ask debuterer for Vålerenga hjemme mot Lillehammer i kveld.  (Foto: Scanpix)
Landslagsspiller Morten Ask debuterer for Vålerenga hjemme mot Lillehammer i kveld. (Foto: Scanpix)

Vålerenga sikret seg Morten Ask

Morten Ask har trent med Lørenskog mens han ventet på et tilbud fra utlandet, men signerte mandag for gamleklubben Vålerenga.

Oslo (TV 2 Sporten): – Vi trengte en center i den klassen. Han er uten tvil en av de beste i landet, sier VIF-trener Espen Knutsen til TV 2 Sporten.

Ask skrev mandag ettermiddag under en kontrakt med varighet ut denne sesongen, og trener med sine nye lagkamerater på Jordal i kveld.

– Morten er en profil og en ledertype med rutine. Vi trengte en slik spiller som har vært med på en del før. Nå ser ting mye bedre ut, sier «Shampo».

Landslagsspilleren har trent med Lørenskog i sommer, og både romerikingene og Vålerenga har ønsket å signere spilleren som selv har ønsket å vente for å se om det dukket opp et godt tilbud fra utlandet.

32 år gamle Ask spilte for Furuset og Vålerenga før han fikk kamper for Laredo Bucks, Toledo Storm og Las Vegas Wranglers i USA. Etter et kort opphold i VIF i 2005, endte centeren i finske SaiPa, svenske Djurgården samt Duisburg og Nürnberg Ice Tigers i Tyskland.

I januar 2011 samlet Vålerengas sponsorer inn nok penger til å hente Ask tilbake til Jordal. Etter sommerpausen endte landslagsspilleren opp hos rivalen Lørenskog, men etter kun to måneder på Romerike dro han til svenske HV71.