UKOMFORTABEL: Det var rene såpeserien som utspilte seg i retten for Usher. (Foto: David Goldman, © DG CL**NY**)
UKOMFORTABEL: Det var rene såpeserien som utspilte seg i retten for Usher. (Foto: David Goldman, © DG CL**NY**)

Usher snakker ut om kampen om foreldreretten

– Dette vil bli den første og den siste gangen jeg snakker om det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I over tre år kjempet Usher og Tameka Foster om å få foreldreretten over deres to barn.

Det var en lang og hard kamp, helt til dommeren ga R&B-stjernen hoved omsorgen for deres to sønner Usher V (4) og Naviyd (3) den 24. august i år.

Les også: Usher – Ikke ta barna fra meg

Åpnet seg

Usher har holdt kortene tett om den turbulente opplevelsen, men i et nytt Oprah-show åpnet han seg opp for første gang. Det opplyser US Magazine.

– Dette vil bli den første og den siste gangen jeg snakker om det. Jeg har vært en mann av integritet gjennom hele prosessen, noe som jeg håper guttene mine vil forstå, fortalte Usher til Oprah Winfrey.

Det tidligere kjæresteparet hadde planlagt å gifte seg i juli 2007, da Foster, som er stylist for både Lauryn Hill og Mary J. Blige, var fem måneder på vei.

Bryllupet ble imidlertid avblåst da Ushers mor nektet å delta i seremonien, men sangeren og Foster byttet løfter en uke senere i en privat seremoni.

– Jeg ville gi henne bryllupet hun hadde drømt om, men jeg var ikke helt klar. Jeg impregnerte denne kvinnen, vi var i et forhold og vi var forelsket. Jeg tok rett og slett ansvar, innrømmer Usher.

Les også: Ushers ekskone gir blaffen i sexvideoen

usher1

Dømt ekteskap

Det var ikke før 2008, før Naviyd ble født, at det gikk opp for sangeren at ekteskapet var dømt.

– Da vi fikk Usher V var jeg overlykkelig og det var det mest utrolige øyeblikket i livet mitt. Jeg kunne ikke vært mer glad. Etter det fikk jeg en følelse av usikkerhet og at Foster ikke klarte å håndtere å være i den situasjonen, å være gift med Usher og alt som fulgte med det, sa sangeren, som har solgt mer enn 44 millioner album.

Selv om paret prøvde å få ekteskapet til å fungere, ved å gå til en ekteskapsrådgiver, fylte Usher ut skilsmissepapirene i juni 2009.

– Jeg visste ikke hvordan jeg skulle balansere det. Det var tydeligvis for mye for meg. Jeg ønsket ikke å komme til det punktet hvor jeg ville skade meg selv eller gjøre noe som jeg følte kunne skade meg. Derfor kunne jeg ikke bli værende, legger R&B-stjernen til.

Les også: Usher skal ha ligget med brudepiken

– En god far

Da skilsmissepapirene var fylt ut, startet en lang og «stygg» kamp om omsorgen for barna. Under rettssaken anklaget Foster eksen for å ha vært utro mot henne og hevdet at han var en fraværende far.

Sistnevnte var det som såret Usher mest. Hans egen far hadde nemlig ikke vært der for han under oppveksten.

– Jeg måtte jo dra på jobb. Jeg er absolutt ikke en fraværende far i det hele tatt, fortalte Usher.

– Den vennen som jeg var for Tameka tror jeg ikke at jeg noen gang kan bli igjen. Hun gjorde oss til fiender på en måte som jeg aldri kan forstå, la sangeren til.

Selv om han noen ganger er avhengig av hjelp fra familiemedlemmer og en barnepike, ser han på seg som en veldig god far.

– Da jeg fikk barn innså jeg at jeg var født til å gjøre det jeg gjør som pappa. Det har definitivt vært vanskelig mellom meg og moren min, og det kan bli vanskelig mellom dem og moren deres i fremtiden, men jeg er nødt til å jobbe meg gjennom det, avsluttet sangeren.