HVERDAGSGOURMET: Blåskjell med en asiatisk tvist; kokosmelk, hvitløk og koriander. (Foto: heiamat.no)
HVERDAGSGOURMET: Blåskjell med en asiatisk tvist; kokosmelk, hvitløk og koriander. (Foto: heiamat.no)

Norske blåskjell i eksotisk kokos

– Fast food på sitt beste, sier hverdagsgourmet Espen Nersveen.

Det er mandag, det er Ettermiddagen og det er duket for hverdagskokelering. Espen Nersveen, mannen bak bloggen heiamat.no, er igjen på plass, og det diskes opp med blåskjell med en asiatisk vri.

Blåskjell i kokos

Dette trenger du til to personer:

  • 1 kg blåskjell
  • 1 stor chili
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 sitrongress
  • 2 lime
  • 1 fersk ingefær
  • 1 boks kokosmelk
  • 1,5 dl fløte
  • fersk koriander
  • cashewnøtter
  • godt brød

Ceviche av laks

Merguez med puylinser

Ostekake i glass

Slik gjør du:

Rens blåskjellene godt. De har en tendens til å være litt «skjeggete».

– Det er det de bruker for å feste seg til bryggekanten osv. De (skjegget) er svært kjipe å få i retten, så være nøye, skriver hverdagsgourmeten.

Sørg for å kaste alle skjell som er skadet eller åpne.

Del chilien i to og del den ene halvparten i skiver. Den andre halvparten finhakkes sammen med hvitløk og ingefær. Sitrongresset deles i større biter, da disse er med for å tilsette smak og ikke skal spises. Kutt cashewnøtter og koriander i passelige biter. Alt dette hives en stor kjele og freses i olje i ca ett minutt.

Tilsett fløte, skjellene og kokosmelken. Kok opp og la det putre i to til tre minutter til alle skjellene har åpnet seg. Press over limesaften og rør rundt.

– Kast de skjellene som ikke har åpnet seg, og kok kraften videre i fem minutter til det begynner å tykne litt, skriver Espen.

Server skjellene i dype tallerkener og helle kokssaften over. Pynt med koriander, cashewnøtter og chili.

Velbekomme!

Følg Ettermiddagen på Twitter og Facebook!