– Det er så skuffende altså. Spilt så mange kamper her, også er det sånn, sier den tidligere Skeid-spilleren, Freddy dos Santos, idet han vandrer rundt på gressmatten på Voldsløkka Stadion.

Den tradisjonsrike klubben Skeid ligger nå med brukket rygg i bunn av andredivisjon. Men slik har det ikke alltid vært for de røde og blå.

Laget som ble stiftet i 1915 har vunnet Norgescupen hele åtte ganger.
I tillegg vant klubben seriemesterskapet i 1966.

De siste årene har Skeid fostret frem talenter som Daniel Braaten, Daniel Fredheim Holm og Mohammed Abdellaoue. Likevel er klubben nå på vei ned i skyggenes dal uten spesielle midler til rådighet.

– Alle ble proffer
Det hele startet da pengene strømmet til norsk toppfotball på midten av 90-tallet. Dette taklet Skeid meget dårlig.

– Plutselig ble alle proffer i ferien, også kom vi tilbake og trodde vi var så gode, men så tapte vi alle de gjenstående kampene, forteller dos Santos til TV 2.

Klubben kom på en niende plass i 1996 etter at de var meget positive frem til sommerferien, men rykket ned sesongen etter. Deretter ble det noen sesonger med berg-og-dal-bane mellom toppdivisjonene. Før de i 1999 rykket ned til 1. divisjon. Siden har laget ikke spilt i Tippeligaen.

Slitt økonomisk
De røde og blå har egentlig slitt økonomisk siden den gang. Og i 2007 mistet de rettighetene til å spille sine hjemmekamper på Voldsløkka Stadion av Norges Fotballforbund grunnet dårlig forfatning. Dermed måtte laget flytte til Bislett Stadion.

Dos Santos håper at gressmatten, som nå ser forfallen ut, kan spilles på en dag i fremtiden.

– Jeg vil tilbake hit. Det håper jeg virkelig det er mulighet til. Det gjenstår litt arbeid, men det burde ikke være umulig, sier dos Santos.

Se reportasjen i videovinduet øverst!