GoalKoncheskyWeb
GoalKoncheskyWeb
StearmanToWeb
StearmanToWeb
dfhhdf
dfhhdf
EbanskBlakeGoal
EbanskBlakeGoal
Solbakken (Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix/NTB scanpix)
Solbakken (Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix/NTB scanpix)
Ståle Solbakken (Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix/NTB scanpix)
Ståle Solbakken (Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix/NTB scanpix)

Wolves seiret til tross for Koncheskys utrolige langskudd

Ståle Solbakkens Wolverhampton vant 2-1 mot Leicester, men det er gjestenes redusering som kommer til å bli husket fra oppgjøret på Molineux.

Wolverhampton-Leicester 2-1
Sjekk både Koncheskys suser og alle de andre målene i videosammendraget øverst i saken!

Wolves og Ståle Solbakken tok en sterk hjemmeseier i en meget underholdende kamp mot Leicester søndag. Sylvan Ebanks-Blake stanget hjemmelaget i ledelsen etter 13 minutter, mens Richard Stearman doblet ulveledelsen sju minutter senere.

I 2.omgang var Leicester det styrende laget, og 20 minutter før slutt viste Paul Konchesky fram skuddfoten fra distanse. Det utrolige langskuddet føk i mål bak Carl Ikeme i Wolves-buret, men til tross for superscoringen ble det ikke poeng for gjestene.

Ståle Solbakkens ulver red stormen av og sikret seg en sterk trepoenger mot et Leicester-lag som er regnet som en av opprykksfavorittene i divisjonen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Wolves-jubel (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Wolves-jubel (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

– I første omgang synes jeg vi var best og kontrollerte. Vi har mange nye spillere, og noen spillere har kommet tilbake fra skade. Det syns jeg man kan se utover i andre omgang, når vi falt litt fra hverandre og ble nervøse, sa Solbakken til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Nordmannen innrømmet også at det nok er mye psyke inne i bildet.

– Laget har vel ikke vunnet omtrent på årevis, og det gjør at vi blir litt «shaky» når vi blir satt under press. Du kan føle at «nå glipper seieren denne her gangen og». Backene blir litt nervøse den siste halvtimen, trekker inn til stopperne, og så må kantspillerne utenfor dem igjen og det blir baktungt, forklarer Wolves-manageren.

Les også: Norsk 14-åring skal vise seg frem for Manchester City

– Det er voldsomt press på denne gjengen her. Kanskje for stort med tanke på hva hva som er realistisk. Særlig etter å ha blitt søndetrykt som de har blitt over så lang tid, sier Solbakken om presset på spillergruppen.

Manageren mener at presset han selv føler er noe annerledes.

– Press kjenner man alltid, men ikke det som kommer utenfra. Det handler om det å ville få det til selv, men alle vet at i dette gamet her så handler det om resultater og da kan det gå fort i en eller annen retning, sier Solbakken.

TV 2 Play: Se intervjuet med Solbakken her

Tøffe tak i åpningsminuttene
Åpningsminuttene på Molineux var i ekte Championship-ånd preget av høyt tempo og tøffe taklinger. Både Tongo Doumbias takling på Lloyd Dyer og Paul Koncheskys nedsparking av Kevin Doyle kunne nok blitt belønnet med gult kort, men spillerne fra begge lag slapp unna med advarsel av kampens dommer Stuart Attwell.

Etter drøye ti minutter var Leicester og Andy King nære på å ta ledelsen, men midtbanespillerens forsøk fra kloss hold ble blokkert og endte kun med et hjørnespark for gjestene.

To kjappe fra hjemmelaget
Like etterpå smalt det i stedet på motsatt halvdel. Et perfekt frispark fra Bakary Sako traff hodet til Wolves' superspiss Sylvan Ebanks-Blake, som knuste Paul Konchesky i duellen og stanget ballen i nettet fra kloss hold. Dermed tok Ståle Solbakkens mannskap ledelsen før kvarteret var spilt på Molineux.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SJANSELØS SCHMEICHEL: Sylvan Ebanks-Blake stanger inn Wolverhamptons 1-0-mål mot Leicester på Molineux. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
SJANSELØS SCHMEICHEL: Sylvan Ebanks-Blake stanger inn Wolverhamptons 1-0-mål mot Leicester på Molineux. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Etter 20 minutter satte Richard Stearman inn 2-0 for hjemmelaget. Kasper Schmeichel leverte først en strålende redning på Kevin Doyles langskudd, men på det påfølgende hjørnesparket kunne dansken lite gjøre.

RICHARD Stearman scorer for Wolves (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
RICHARD Stearman scorer for Wolves (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Overlegget fra hjemmelagets dødballspesialist Sako ble stusset videre, og fra en plassering bakerst i feltet banket den tidligere Leicester-spilleren inn Wolves' andre for ettermiddagen.

Store sjanser til begge lag i 2.omgangs sluttminutter
Allerede etter en halvtime foretok Leicester kampens første bytte. Matthew James erstattet Andy King sentralt på midtbanen for bortelaget.

Drøye tre minutter før pause var hjemmelaget svært nære å øke ledelsen. Kevin Doyle ble spilt gjennom på venstresiden og fikk avsluttet. Forsøket ble parert av Kasper Schmeichel i Leicester-målet, men på returen var Doyle kvikkest. Spissen fikk dermed en ny mulighet, men oppofrende forsvarsspill av Wes Morgan gjorde at Leicester-stopperen fikk blokkert skuddforsøket.

To minutter senere var det gjestene sin tur til å forsøke seg. David Nugent viste fram et strålende førstetouch da han tok med seg ballen gjennom, men avslutningen fra spissen gikk langt over. Dermed kunne Ståle Solbakken ta med seg sitt lag i garderoben med pauseledelse 2-0.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Wes Morgan og Kevin Doyle (Foto: Nigel French/Pa Photos)
Wes Morgan og Kevin Doyle (Foto: Nigel French/Pa Photos)

Fremdeles jevnt etter pause
Leicester byttet Lloyd Dyer med Anthony Knoackaert i pausen, og fire minutter ut i 2.omgang var de blå nære på å få en redusering ut av så å si ingenting. Et innlegg fra venstrekanten gikk over alt og alle, og Wolves-keeper Carl Ikeme var mer heldig enn dyktig da han fikk parert med beina. Ballen så ut til å treffe burvokteren uten at han var oppmerksom på hva som var i ferd med å skje.

Etter snaue halvtimen var venstrekant Bakary Sako nok en gang farlig frempå for hjemmelaget. Vingen dro seg fint fri på sin side og banket til fra skrå vinkel, men Kasper Schmeichel stod i veien for franskmannens forsøk.

25 minutter før slutt forsøkte Leicester seg på ny. Innbytter Anthony Knockaert ble spilt fri av David Nugent inne i feltet, men skuddforsøket fra rundt ti meter ble blokkert av våkne ulver.

Artikkelen fortsetter under bildet!

David Nugent og Tongo Doumbia (Foto: Nigel French/Pa Photos)
David Nugent og Tongo Doumbia (Foto: Nigel French/Pa Photos)

Like etterpå foretok Ståle Solbakken sitt første bytte for ettermiddagen. David Edwards erstattet Tongo Doumbia på de oransjekledtes midtbane.

Vidunderlig redusering
Da tjue minutter gjenstod bestemte Paul Konchesky seg for å vise at han fremdeles har Premier League-klasse inne. Venstrebacken banket til fra rundt 30 meter og ballen føk som et prosjektil opp i det lengste krysset bak Carl Ikeme. Det var en vidunderlig scoring av Leicester-backen, som hadde mye å revansjere etter slett innsats i 1.omgang.

Det var en meget fortjent scoring ettersom Leicester hadde trykket på i store deler av omgangen på Molineux, og manager Nigel Pearson responderte på scoringen med å bytte ut Jamie Vardy med Martyn Waghorn. Unggutten skulle sette fornyet tempo på Leicester-angrepet.

Også Ståle Solbakken foretok sine siste bytter. Først kom Razak Boukari inn for Slawomir Peszko på midtbanen, før Björn Bergmann Sigurdarson erstattet Sylvan Ebanks-Blake helt på topp da snaue kvarteret gjenstod.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Paul Konchesky feirer scoring (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Paul Konchesky feirer scoring (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Stolpeskudd fra Waghorn
Under fem minutter senere - elleve minutter før slutt - var Leicester-innbytter Martyn Waghorn svært nære å sette inn utligningen på Molineux. Unggutten ble spilt gjennom av pauseinnbytteren Anthony Knockaert, og avsluttet knallhardt i Carl Ikemes nærmeste hjørne.

Ballen gikk forbi målvakten, men heldigvis for hjemmelaget var stolpen på deres side. Ballen føk nemlig i aliminiumet og ut igjen bak ryggen på Ikeme uten at noen av gjestenes spisser klarte å sette inn returen.

Seks minutter før slutt kom Wolves på det som på dette stadiet av kampen var en sjelden visitt i gjestenes boks. Nok en gang var det Bakary Sako på venstresiden som var arkitekten, og franskmannens innlegg fant Kevin Doyle inne i boksen. Iren fikk avsluttet relativt upresset fra rundt ti meter, men fikk ikke nok klem på skuddet og måtte se at Kasper Schmeichel tok seg greit av forsøket.

Leicester klarte aldri å sette inn noen sluttspurt de siste fem minuttene av ordinær tid, og selv om dommer Stuart Attwell la til fem minutter med overtid kom aldri utligningen. Dermed kunne Ståle Solbakken juble for tre sårt tiltrengte poeng på hjemmebane.

SolbakkenWeb
SolbakkenWeb

Lagoppstillingene
Wolverhampton (4-4-2): Carl Ikeme - Richard Stearman, Roger Johnson, Christophe Berra, Stephen Ward - Slawomir Peszko, Tongo Hamed Doumbia, Karl Henry, Bakary Sako - Kevin Doyle, Sylvan Ebanks-Blake

Innbytterbenk: Dorus De Vries, David Edwards, Björn Bergmann Sigurdarson, Razak Boukari, David Davis, Kevin Foley, Georg Margreitter

Leicester (4-4-2): Kasper Schmeichel - Ritchie De Laet, Wes Morgan, Liam Moore, Paul Konchesky - Danny Drinkwater, Ben Marshall, Andy King, Lloyd Dyer - Jamie Vardy, David Nugent

Innbytterbenk: Conrad Logan, Anthony Knockaert, Sean St. Ledger, Martyn Waghorn, Matthew James, Jermaine Beckford, Marko Futacs

Hva nå for Wolves? Løsner det for Ståle Solbakkens lag? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!