Protesten i den franske hovedstaden fant sted i nærheten av den amerikanske ambassaden og var ikke godkjent av myndighetene. Politiet mener mange av deltakerne hadde forbindelser til fundamentalistiske islamske grupper.

I den belgiske byen Antwerpen brente noen av demonstrantene et amerikansk flagg. Det oppsto sammenstøt med politiet, og rundt 120 personer ble pågrepet.

– Vi brukte pepperspray og batonger, men ingen ble skadd, sier en talsmann for politiet til avisa Het Laatste Nieuws.

LES OGSÅ: Kristen gruppe står bak Muhammed-filmen

Både menn, kvinner og barn deltok i protesten i nærheten av USAs ambassade i Paris. Etter hvert oppsto det sammenstøt også her, og minst to politifolk ble lettere skadd. Om lag hundre personer, de fleste av dem menn, ble pågrepet.

LES OGSÅ: – Vanlege egyptarar støttar ikkje demonstrasjonane

– Vi beklager at denne demonstrasjonen fant sted, spesielt hvis det ble brukt vold mot politiet, sier Mohamed Moussaoui, leder for Det franske råd for den muslimske tro (CFCM). (©NTB)

Protesten i den franske hovedstaden fant sted i nærheten av den amerikanske ambassaden og var ikke godkjent av myndighetene. (Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD)

USA evakuerer mange av sine ansatte ved ambassadene i Tunisia og Sudan. Amerikanske borgere advares mot å reise til begge landene.

Bakgrunnen for tiltakene er angrepene på amerikanske ambassader i kjølvannet av den antiislamske videoen som har utløst opptøyer i mange muslimske land.

Alle ansatte som ikke utfører helt nødvendige oppgaver ved ambassadene i Tunisia og Sudan, får ordre om å forlate landene, opplyste USAs utenriksdepartement lørdag. Det samme gjelder de ansattes familiemedlemmer.

Amerikanere som oppholder seg i Tunisias hovedstad Tunis, oppfordres til å forlate byen. I tillegg advarer departementet amerikanere mot å reise til flere områder i Sudan.

Det norske utenriksdepartementet opplyser til NRK at norske diplomater i de aktuelle områdene ikke vil bli evakuert nå.

Regjeringen i USA ønsker i utgangspunktet å sende inn marineinfanterister i flere av de berørte landene for å beskytte amerikanske ambassader. Det er bekreftet at amerikanske soldater opererer på bakken i Jemen, og USA skal også ha sendt en gruppe infanterister til Libya etter angrepet i byen Benghazi som førte til at den amerikanske ambassadøren i landet ble drept.