Alexander Søderlund
Alexander Søderlund

Søderlund slår tilbake mot skuespill-påstander som Hamlet

Alexander Søderlund er en rimelig god skuespiller utenfor banen - men idet dommeren blåser i fløyta garanterer Haugesund- og landslagsspissen at ablegøyene er over.

Haugesund (TV 2 Sporten): – Å være, eller ikke være. Det er spørsmålet.

Alexander Søderlund er så trygg på at han ikke - og aldri har - filmet, at han fredag ønsket TV 2 velkommen til Amanda-byen og en lite selvhøytidelig forestilling.

Der viste han seg frem gjennom å imitere en scene fra det kjente skuespillet Hamlet.

Se Søderlunds skuespillerkunst i videovinduet øverst i saken.

– Han er en god gutt. Han finner på mye sprell utenfor banen, men på banen er han eksepsjonell. Derfor er det dumt at det blir snakk om filming, sier FKH-trener Jostein Grindhaug.

Bensin på bålet
Det ble heftig diskusjon etter at Alexander Søderlund fortalte at han kunne ha holdt seg på beina da han falt og skaffet straffesparket som avgjorde VM-kvalik-kampen mot Slovenia.

Til slutt endte det hele i at Søderlund følte han måtte avkrefte spekulasjonene gjennom en pressemelding.

Likevel heller Ole Gunnar Solskjær bensin på bålet før lørdagens kamp mot nettopp Haugesund.

– Vi må passe på at vi ikke er borti Søderlund inne i 16-meteren. Jeg håper vi får sterke dommere, slike som kan håndtere folk som faller selv om de kan stå på beina, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Les også: – Uttalelsene fra Solskjær fremstår som smakløse og usportslige

Misliker juks
– Jeg filmet ikke. Jeg kom meg foran en lite oppmerksom Slovenia-spiller, han tok høyrefoten min slik at den krysset bak venstrefoten og jeg falt. Jeg kunne ha gjort alt for å holde meg på beina, men da ville jeg ha kommet helt i ubalanse og ha skutt flere meter over, forklarer Søderlund, og fortsetter:

– Jeg har ikke noe til overs for juks, så det har aldri vært et alternativ å jukse.

– Men du er en ganske god skuespiller utenfor banen?

– Jeg gjorde en del sprell før, men har sluttet med det meste nå. Det blir så mye bråk av det.

– Blir det bråk?

– Ja, det blir mye skriverier og sånt. Det vil jeg helst unngå. Jeg vil jo fokusere fullt og helt på fotballen, sier Søderlund og smiler.

Storscorer og showmann
For litt over et år siden var FKH-spissen et ganske ubeskrevet blad i norsk toppfotball. Han kom til Haugesund fra Vard og startet fjorårssesongen på benken. Men de gangene han fikk muligheten til å erstatte enten Thomas Sørum eller Nikola Djurdjic, grep Søderlund den med høyre, venstre og hodet, og han viste seg raskt som en notorisk målscorer.

Så ukjent var Alexander Søderlund at svært mange trodde lysluggen var svensk. For å gjøre natt av det hele, gjennomførte han et helt intervju med TV 2 på svensk.

Se video: Søderlund showet på svensk: – Jeg etterlignet Nannskog

Samtidig lekket også klubben en video av spissen, der han gjorde en ellevill parodi på en av dansescenene fra filmen Flashdance.

Les også: Se Søderlunds elleville Flashdance-parodi

Bare måneder seinere fikk han innkallelsen fra Egil Drillo Olsen. Og med den innkallelsen fulgte også et større ansvar.

Men i likhet med treneren, Jostein Grindhaug, er ikke Alexander Søderlund helt som alle andre. I Haugesund er ydmykheten stor, takhøyden likeså og latteren sitter alltid løst - spesielt når storscoreren holder show.