søderlund solskjær copy (Foto: Grøtt, Vegard)
søderlund solskjær copy (Foto: Grøtt, Vegard)
straffe (Foto: Scanpix)
straffe (Foto: Scanpix)

– Uttalelsene fra Solskjær fremstår som smakløse og usportslige

«Dobbeltmoralsk» Ole Gunnar Solskjær slaktes av Haugesund-leder etter Søderlund-advarsel.

Ole Gunnar Solskjær ber spillerne være forsiktig i duell med Haugesunds Alexander Søderlund lørdag.

– Vi må passe på at vi ikke er borti Søderlund inne i 16-meteren. Jeg håper vi får sterke dommere, slike som kan håndtere folk som faller selv om de kan stå på beina, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Molde-manageren tenker på situasjonen der Søderlund skaffet Norge straffe mot Slovenia tirsdag.

Se straffesituasjonen og sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Det ble først meldt at Haugesund-spissen innrømmet selv at han falt lett i duellen, men i en pressemelding onsdag mente han at uttalelsen hans var blitt feiltolket.

Fredag fortalte Søderlund til TV 2 at han ikke hadde noe til overs for juks - og forklarte hvordan han opplevde situasjonen på overtid i kvalik-kampen.

– Jeg kom meg forbi en uoppmerksom Solvenia-spiller. Han tok høyrefoten min slik at den gikk i kryss bak venstrefoten. Hadde jeg forsøkt å holde meg på beina, ville jeg ha kommet i ubalanse og avslutningen ville ha gått høyt over, sier Søderlund.

– Smakløs og usportslig
I Haugesund reagerer klubben med overraskelse og avsky på Solskjærs utspill - dagen før de to klubbene møtes.

– Vi håpet og trodde at Ole Gunnar Solskjær sa dette med et glimt i øyet, men etter hvert som vi fikk lese artiklene rundt omkring i media, så fremsto uttalelsene fra Ole Gunnar Solskjær som smakløse, usportslige og et dårlig forsøk på «mind games», sier daglig leder i FK Haugesund, Asle Skjærstad, til TV2.no.

– Slik jeg ser det prøver han å påvirke kamplederne til morgendagens kamp med disse uttalelsene. Jeg har selv bodd i Molde i sju flotte år og har hatt et varmt hjerte for byen og MFK, men jeg må innrømme at jeg får en flau smak i munnen av dette. Det kan virke som om Solskjær forsøker å kopiere «sjæfen» (Alex Ferguson red.anm.). Jeg er overrasket over at en levende legende og ekte fotballhelt gjør dette, fortsetter Skjærstad.

– Dobbeltmoral
Han har ingen sans for måten Solskjær går frem på før lørdagens kamp.

– Jeg tror en kommer lenger med entusiasme og glede, i stedet for pinlige forsøk på å påvirke kampen før den er spilt, sier Skjærstad, som likevel ser humoren i utspillet fra den tidligere Manchester United-spilleren.

– Jeg må le litt av det også, for det er vel bare Solskjær som kan slippe unna med denne type dobbeltmoral. Jeg trodde ikke at han ønsket å fremstå på denne måten, avslutter en lattermild Asle Skjærstad.

(©NTB/TV 2 Sporten)