Dette er mannen politiet mener står bak flere ran av berusede personer i Stockholmsområdet.

Sjokkran

Hele Sverige ble sjokkert da de onsdag fikk presentert overvåkningsbilder fra et svært hjerterått ran.

38 år gamle Johnny var sterkt beruset da han natt til søndag falt med hodet først ned på togsporet ved Sandsborgs stasjon i Stockholm. En fremmed mann, som hadde fulgt etter Johnny da han gikk av toget sitt på stasjonen, hoppet ned på sporet.

Men ikke for å hjelpe - for å robbe ham for eiendeler.

Les også: Bevisstløs svenske ranet på togsporet

Forlatt på sporet

Etter å ha sikret seg et gullsmykke, lommeboken og mobiltelefonen hans, hoppet raneren opp på perrongen igjen og forlot stasjonen. Han lot offeret sitt ligge bevisstløs på togsporet og varslet ingen om at mannen kunne bli overkjørt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sandsborgs stasjon (Foto: Svensk politi)
Sju minutter senere var det nettopp det som skjedde. Johnny ble overkjørt av T-banen og hardt skadd. Etter to dager på sykehus ble det klart at han må amputere halve foten og få kneprotese.

– Moralsk sett har vi ikke sett noe verre. Å rane noen som er skadd og deretter forlate ham i togsporet, selv om han vet at det kommer et tog, det er forferdelig, sa politiinspektør Dan Östman ved Søderortspolisen til tv2.no onsdag.

Samme mann

Ved å gå gjennom overvåkningsvideoer fra andre lignende ran, kom de over en video av en mann de mener må være samme raneren.

Se videoen øverst i artikkelen.

Denne gangen ble en sterkt beruset mann frastjålet eiendelene sine mens han satt og sov på en benk på Enskede gård T-banestasjon i august. På overvåkningsvideoen kan man se at raneren står og venter på en passende anledning like bortenfor offeret. Han går bort og forsikrer seg om at mannen sover før han fjerner noe fra mannens lommer og forlater stedet.

– Det er tydelig at han går rundt og finner fulle folk som han håper vil sovne, sier Östman.

Tatt etter tips

Politiet offentliggjorde videoen i håp om å få flere tips i saken, og fredag kveld kom gjennombruddet da politiet ble tipset om at den etterlyste mannen var og handlet på en Lidl-butikk. Det var personalet ved butikken som kjente igjen mannen og varslet politiet, skriver Aftonbladet.

– Ja, han ble pågrepet for en time siden, bekrefter vakthavende befal ved Stockholms-politiet til avisen.

Politiet rykket ut til boligen hans, som ligger like i nærheten av Lidl-butikken. Etter en stund kom de ut med mannen, iført håndjern.