Premier League har bestemt at det tradisjonelle håndtrykket før kampen skal gjennomføres også i forkant av lørdagens oppgjør mellom Queens Park Rangers og Chelsea.

Dette til tross for at det vil være første gang QPR-stopper Anton Ferdinand møter Chelsea-stjernen John Terry etter sistnevntes rasismerettssak i sommer.

Les også: Terry: – Jeg nekter å si unnskyld til Ferdinand

Fortsatt under FA-etterforskning
Chelsea-kapteinen måtte møte i retten anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger til Ferdinand i en seriekamp i fjor høst.

Terry ble frikjent fra anklagene, men er fortsatt under etterforskning fra det engelske fotballforbundet.

Håndhilsenen ble droppet i returoppgjøret seinere samme sesong. Men nå har altså Premier League-ledelsen satt foten ned.

– Det har vært en dialog mellom Premier League, Queens Park Rangers og Chelsea når det gjelder morgendagens kamp mellom klubbene. Alle er enige om og forstår at håndtrykket før kampen vil bli gjennomført som normalt, heter det i en pressemelding fra Premier League.

Les også: Ingen håndhilsing mellom Ferdinand og Terry
Les også: Spillerforening vil sparke rasistiske fotballspillere

– Vil droppe å hilse på Terry og Cole
Det har versert rykter i England om at Ferdinand vil nekte å hilse på Terry grunnet rasismesaken. Han vil angivelig heller ikke gi hånden til Ashley Cole, ettersom Chelsea-spilleren var karaktervitne for Terry i rettssaken.

Dermed kan det være duket for en reprise på forrige sesongs omstridte episode der Luis Suárez nektet å hilse på Patrice Evra. Også det handlet om en rasismeepisode.

QPR-manager Mark Hughes innrømmer at han er skeptisk til å gjennomføre håndtrykket før kampen. Men han akter samtidig å be spillerne følge det opp.

– Jeg har mine egne tanker om håndtrykket. Disse har jeg også delt med Premier League. Men hvis vi blir fortalt at den skal gjennomføres, så vil vi gjøre det, sa han tidligere denne uken.

Les også: Ferdinand: – Har mistet all respekt for Suárez
Les også: Terry sa seg ikke skyldig i rasisme

– Alle tar sin egen beslutning
På spørsmål om Ferdinand vil droppe å hilse på både Terry og Cole, svarer Hughes noe kryptisk:

– Jeg har snakket med spillerne, men hva jeg sa er mellom dem og meg. Vi trenger ikke å offentliggjøre det. Vi får bare vente og se. Alle gjør sine egne tanker og tar en sin egen beslutning.

Hughes synes uansett det er trist at rasismesaken overskygger det tradisjonelle London-derbyet.

– Det er alltid mye oppstyr når vi skal spille mot Chelsea. Nå blir håndhilsenen et tema igjen og det tar vekk fokuset fra en fantastisk Premier League-kamp, sier han.