Kurt Nilsen (Foto: Bjørn Wad)
Kurt Nilsen (Foto: Bjørn Wad)

Nå blir Kurt Nilsen «Idol»-dommer

– Jeg kommer til å være dønn ærlig.

Til våren er det ti år siden «Idol» kom til Norge – og ti år siden rørleggeren Kurt Nilsen (33) fra Bergen vant konkurransen og satte ny salgsrekord med 113.000 solgte eksemplarer av vinnerlåten «She’s so high». Nå tar den suksessfulle artisten turen tilbake til det blå auditionrommet, denne gang som dommer i programmet.

– Dette skal bli så vanvittig moro! «Idol» var starten på min karriere, og jeg har veldig mange sterke minner knyttet til den tiden. Det skal bli spennende å komme tilbake ti år etter, og gi andre den samme muligheten som jeg fikk den gangen. Jeg vet hvordan det er å stå i det nakne auditionrommet, og jeg vet etter hvert en god del om hvordan det er å leve som artist også etter at «Idol»-konkurransen er over, sier Nilsen til TV 2.

Vil du synge foran Kurt Nilsen og de andre «Idol»-dommerne? Meld deg på her!

Lover å være «dønn ærlig»

33-åringen mener at alle som vil bør møte opp på audition, men har man ikke talent kommer man nok til å få høre det.

– Jeg kommer til å være dønn ærlig, for det er sånn jeg er. Men jeg lover å møte alle som kommer med åpne armer, og gi dem muligheten til å vise hva de har å by på. Noe av det jeg gleder meg mest til er å få følelsen av å oppdage noe helt spesielt og unikt i auditionrommet. Så jeg håper så mange som mulig griper muligheten og melder seg på, sier det regjerende verdensidolet.

Se Kurt Nilsens første «Idol»-audition om igjen her:

580915

Tone Damli: – Jeg gleder meg vilt

Tidligere i sommer ble det klart at også tidligere deltaker Tone Damli Aaberge blir å finne bak dommerbordet neste sesong. Hun håper det renner inn med søknader til neste sesong.

– Det at jeg har deltatt i «Idol» selv, stått der både i auditionrommet og på «Idol»-scenen, og opplevd sirkuset på kroppen, gjør at jeg så tydelig kan oppfordre og anbefale alle om å melde seg på. Jeg gleder meg vilt til å få møte dem, har hun tidligere uttalt til TV 2.

Meld deg på «Idol» her!

– Kurt har en spesiell posisjon hos det norske folk

TV 2s programdirektør Pil Gundelach Brandstrup er definitivt ikke misfornøyd med å ha sikret seg nok en «Idol»-stjerne til programmet.

– For oss er Kurt på veldig mange måter en helt selvskreven dommer til vår jubileumssesong av «Idol». Kurt har naturlig nok en helt spesiell posisjon både i «Idol» og hos TV 2. Og det samme har han hos det norske folk. Vi er derfor utrolig glade for at han har så lyst til å være med og bidra med sin erfaring og kompetanse, både fra egen deltakelse og karriere, sier hun.

Se «Idol»-høydepunkter fra alle sesongene

Auditionrunder i høst

Jubileumssesongen av «Idol» sendes altså på TV 2 til våren, men auditionrundene holdes rundt omkring i en rekke byer allerede denne høsten. Nedenfor finner du informasjon om hvor og når det avholdes auditions.

Bergen: 5. – 9. oktober

Stavanger: 19. – 22. oktober

Trondheim 2. – 6. november

Oslo 15. – 20. november

Nordvestlendinger kan stille på forhåndskvalifisering til Bergens-audition i Ålesund allerede neste uke, 20. september. Forhåndskvalifisering for sørlendinger til Stavanger-audition arrangeres i Kristiansand 21. september. Nordlendinger kan stille på forhåndskvalifisering til Trondheims-audition i Bodø 20. september, og i Harstad og Tromsø 21. september.

Meld deg på audition her.

Foreløpig er det kun Nilsen og Aaberge som er klare som dommere. De to siste medlemmene av dommerpanelet vil bli klare om kort tid. Les alt om TV 2s programmer på tv2.no/underholdning!