Han sier til Los Angeles Times at hans rolle i den islamkritiske filmen «Innocence of Muslims» har vært å sjekke fakta, og han har vært en slags konsulent.

Klein ser på seg selv som en usofistikert James Bond som «avdekker terroristceller i California og muslimer som sympatiserer med terrorister».

Ifølge nyhetsbyrået AP ble Steve Klein kontaktet for flere måneder siden av mannen bak filmen. Filmskaperen ville undersøke ytringsfriheten og be om hjelp til å gå gjennom filmscriptet, slik at det holdt seg innenfor ytringsfrihetens rammer.

Samtidig ble Steve Klein spurt om han ville være talsmann, dersom det ble bråk i etterkant av lanseringen. Den 61 år gamle bestefaren sa ja til oppgaven.

Muslimer raser verden over

Tirsdag kveld ble den amerikanske ambassadøren til Libya, Christopher Stevens, drept, sammen med tre andre amerikanske diplomater.

Demonstranter stormet konsulatet i Benghazi, angivelig i raseri over et klipp fra filmen som var dubbet til arabisk og lagt ut på nettstedet YouTube.

Ifølge Islamsk Råd i USA framstilles profeten Muhammed på en svært seksuell og nedverdigende måte.

Sammenligner muslimer med Vietcong

Klein hevder overfor Los Angeles Times at han ikke gir blaffen i om filmen virker støtende på muslimer. Intensjonen med filmen var å hjelpe til med å identifisere de som sympatiserte med Osama bin Laden og andre terrorister.

– Jeg er ikke ansvarlig for hva de gjør nå. Hvorfor skulle jeg bry meg om det. Jeg har fortalt sannheten, og det vil jeg fortsette med, sier han til avisen.

61-åringen hevder at da han tjenestegjorde som soldat under Vietnam-krigen infiltrerte han celler med Vietcong (kommunistisk geriljagruppe som kjempet mot amerikanerne red. anm.). Han mener å se det samme med såkalte «sovende muslimske terrorceller».

LES OGSÅ: Filmskaper får skylda for angrep i Libya - går i dekning

– Skuffet over muslimene

Klein skal ha snakket med filmskaperen, mannen som nå er identifisert som 55 år gamle Nakoula Basseley Nakoula, onsdag etter middag.

– Han er veldig skuffet over muslimene som går ut og dreper folk, sier Klein.

Nakoula, som har brukt pseudonymet Sam Bacile, kontaktet Klein for flere måneder siden å undersøke ytringsfriheten og be om hjelp til å gå gjennom filmscriptet, slik at det holdt seg innenfor ytringsfrihetens rammer.

Klein skal ha vært en slags rådgiver for filmen og hevder at han ved å besøkte samtlige moskeer i California, har «avdekket at mellom 500 og 750 av medlemmene der er framtidige selvmordsbombere og mordere.»