Vebjorn
Vebjorn

Vebjørn Sand: – Har aldri hatt det så gøy på en fest

Angrer på at han ikke har kommet ut av atelieret før.

I «Skal vi danse»-premieren overrasket Vebjørn Sand stort da han entret parketten med en stilfull engelsk vals.

Angrer på at han har gjemt seg bort

Nå angrer kunstneren på at han har stått bortgjemt bak et staffeli i alle år og ikke har kommet seg ut av atelieret. Han storkoste seg nemlig på premierefesten og danset seg gjennom hele natten.

Sand mener han har mye å ta igjen, og håper han får danset mye mer i tiden framover. Han har tidligere ikke trodd at han kunne danse, men etter å ha fått så bra poengsum følte han at han kunne slippe seg løs på diskoteket.

– Det er så deilig å komme ut blant folk, og jeg har stått på et ateliet i alle år og malt og malt. Jeg danset meg gjennom hele natten, og har aldri hatt det så gøy på en fest i hele mitt liv, og jeg sa til Nadya at det er første gang jeg har danset med en så stor selvtillit på et diskogulv. Nå følte jeg at jeg har rett til å være her jeg også, forklarer han til tv2.no.

Les også: Tippere satser pengene sine på «Skal vi danse»-Vebjørn

– Han gjør meg ydmyk

Kunstneren fikk mye skryt av dommerne på premieren, og dommer Tor Fløysvik har fortalt i etterkant at Vebjørn imponerte ham så mye at han var bedre enn det han først syntes på sending.

– Det å høre det av en sånn mann gjør meg ydmyk, og jeg har veldig respekt for Tor Fløysvik og alt han har fått til i Norge innen dans og for hele dette programmet. Det er fantastisk morsomt å være med på en så flott produksjon og jobbe med så mange flinke mennesker, sier Vebjørn og legger til.

– Jeg var jo usikker på om jeg i det hele tatt dugde til dette, men da jeg begynte å se de skarpe blikkene til Nadya når jeg ikke fikk til noe så turte jeg rett og slett ikke å gjøre annet enn å gå for det beste jeg kunne. Hun var en stor motivator for å få til dette.

Les også: Vebjørn sendte kunstverk på MMS til dansepartneren

Mørke og dype hull

Selv om Vebjørn Sand gjorde det bra på dansegulvet på premieren, er det ingen selvfølge at alt går som det skal med paso doble på lidenskapelig aften. Han forklarer at de siste døgnene blir tøffe for å få alt på plass, og at han føler mye press på seg for å få til dansen godt.

For Vebjørn er det fortsatt mange store, mørke og dype hull i danseprestasjonen, og han må få kontrollert lidenskapen og kraften i dansen. På danseprøven før sending var han tydelig stresset.

– Jeg danset tvungent, stresset og overdrevent. Jeg skal være behersket i meg selv, og gjøre bevegelsene med en selvfølgelighet, og det var de ikke i dag. Så jeg føler det er noen nervetråder og yre følelser rundt i kroppen, og det er også en god følelse for det gir en dimensjon av å være i verden og i livet. Jeg lever nå, og det er snakk om å gripe dette nuet.

Se «Skal vi danse» på TV 2 lørdag klokken 19.30!

Les alt om «Skal vi danse» på programmets nettside.

Følg «Skal vi danse» på Facebook