Anbjørg_680
Anbjørg_680

Opplevde dramatisk spontanabort

Etter å ha prøvd i fire år, ble Anbjørg Sætre Håtun (39) endelig gravid. Så raste alt sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere NRK- og TV3-programlederens høyeste ønske er å få barn. Hun og ektemannen Jon Andreas Håtun forsøkte i fire år, og i fjor vår ble Anbjørg gravid.

«Det lille hjertet slo helt perfekt»

Etter å ha overvunnet brystkreft og fått livet på skinner igjen, var det et spent par som dro på ultralyd for å se om alt sto bra til med barnet:

«Det lille hjertet slo helt perfekt, fosteret lå helt perfekt, det var som legen på Riksen sa: «Når det ser så bra ut skal det utrolig mye til for at det ikke går bra». Vi var utrolig lykkelige! forteller Sætre Håtun ifølge VG, i sin nye bok «God bedring! 10 bud for hvordan du har det best mulig i møte med sykdom».

Fikk panikk

Så, da hun var 12 uker på vei, kjente Anbjørg en ekkel murring:

«Det kjentes ut som jeg skulle ha mensen. Så jeg gikk på nettet og søkte på alt som kunne gi meg indisier på at dette ikke nødvendigvis var farlig».

«Så ser jeg bare at det drypper blod på gulvet, og jeg får etter hvert mer og mer panikkfølelse. Etter hvert blødde jeg mye og da var det som om hjertet mitt stoppet litt», fortsetter Sætre Håtun i boken.

Havnet på isolat

Etter spontanaborten fikk hun et tilbakefall av utmattelsen som fulgte etter brystkreften.

Anbjørg ble hentet med ambulanse, hadde bare litt over 30 i puls, og havnet på isolat, skriver VG.

I fjor høst var hun innlagt på sykehus fire ganger.

– Jeg har vært der

– Jeg har valgt å by på meg selv. Ikke fordi jeg tror at mine opplevelser i seg selv er interessante for folk flest. Men jeg skriver om strategier for hvordan best mulig mestre utfordringer i livet, og da føler jeg det er relevant å synliggjøre at også jeg har vært der.

– Og så har jeg hentet inn relevant fagstoff fra felt som medisin, psykologi og filosofi, forklarer Sætre Håtun.

Ønsker fortsatt barn

Hun er veldig lei av å høre at alt blir bra bare man tenker positivt.

– Sier noen det, får jeg lyst til å slå dem med en slegge! sier Anbjørg.

Nå håper hun å bli gravid igjen. Paret vurderer også adopsjon.

– Kanskje blir jeg gravid og får barn, kanskje ikke. Men uansett håper jeg at Jon og jeg får bli skikkelig gamle sammen.

– Han er det klokeste, varmeste mennesket jeg vet, mitt livs store kjærlighet! Jeg elsker ham herfra til månen og tilbake igjen.