VINNERSTEDET: Bygstad i Gaular kommune har fått flest stemmer i vår fylkeskonkurranse, og får besøk av TV 2s TV-team. (Foto: Privat)
VINNERSTEDET: Bygstad i Gaular kommune har fått flest stemmer i vår fylkeskonkurranse, og får besøk av TV 2s TV-team. (Foto: Privat)

Dette er Sogn og Fjordanes flotteste sted

Se reportasjen fra Bygstad her.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av 2012 skal vi i God morgen Norge besøke alle fylkene i dette fantastiske landet vårt. Til nå har vi besøkt 12 av landets fylker og sju gjenstår.

Denne gangen er det Sogn og Fjordane som står for tur.

Steder med særpreg

Annenhver fredag presenterer vi fem steder i hvert fylke som velges ut etter originalitet og interesse.

Det stedet som får flest stemmer får besøk av TV 2s TV-team. Og det er helt tydelig at denne konkurransen engasjer. For oppslutningen på de ulike stedene har vært formidabel.

I Finnmark var det nesten 500 000 stemmer til sammen. Og det var Hasvik på Sørøya som stakk av med seieren med 235 094 stemmer.

Innslaget kan du se her

Så nå er spørsmålet; Hvilket av de fem utvalgte stedene i Sogn og Fjordane får besøk av God morgen Norges TV-team? Du kan stemme fram til onsdag 19. september kl 10.

Tidligere reiser

God morgen Norge har tidligere besøkt fylkene Oppland, Hedmark, Telemark, Sør-Trøndelag, Hedmark, Troms, Østfold, Nordland, Hordaland, Vest-Agder , Oslo og Kolbjørnsvik i Aust-Agder.

Følg God morgen Norge på Facebook for daglige oppdateringer.

Stem her:

(avstemmingen er avsluttet)

Dette er de fem utvalgte stedene i Sogn og Fjordane:

WEBKART_SOGNogFJORDANE

#1 Ervik på Ytre Stadlandet i Selje kommune

Lenger ut på Stadlandet kommer du ikke. Her er det vilt, vakkert og værhardt. Og et paradis for surfere. Her er det lang sandstrand og dykkere kan dykke ned til gamle skipsvrak. Halvøya stikker ut i havet helt nordvest i fylket. Utenfor Ervik ble hurtigruten "Sanct Svithun" ved en feiltakelse bombet av britiske fly i 1944. På Stadlandet er det et fantastisk fugleliv og rik flora. Og her bor det mange sprøe og hyggelige mennesker...

# 2 Værøyhamn på Værlandet i Askvoll kommune

Denne plassen er visstnok i ferd med å bli Vestlandets mest eksotiske plass. Her bor det få, men aktive mennesker. Har man først valgt å bo på en slik plass, er man nødt til å engasjere seg i å utvikle lokalsamfunnet. På Værøyhamn er det bygd ny gjestehavn, ny kro og servicebygg. Veibroene som binder sammen øyene er blitt en turistattraksjon.

#3 Bygstad i Gaular kommune

I Sunnfjord finner du Bygstad. Elva Gaula renner ut her med landets eldste laksetrapp i utløpet. Familien Lervik disponerer lakseretten på den ene siden og har alt fra internasjonale stjerner til lokale skoleungdommer som gjester. "Tønna" er et populært serveringssted og møteplass mellom gammel og ung, turister og fastboende. Drevet av kjøpmann Olav Birkeland som visstnok er en tusenkunstner som driver med alt fra dagligvare til overnatting, selskap, arrangement og cruiseanløp. Er du riktig sprek, kan du ta turen opp til Kvamshesten,1209 m.o.h. et særpreget landemerke innerst i Dalsfjorden.

#4 Solvorn i Luster kommune

Luster er kjent for fantastisk natur. Her kan du brevandre på den store Jostedalsbreen eller padle i kajakk på grønne brevann. I Solvorn ligger Walaker Hotell som er Norges eldste hotell, anno 1640. På andre siden av Lusterfjorden ligger dessuten verdens eldste stavkirke, Urnes stavkirke fra 1130. Denne kirka står på UNESCOs verdensarvliste over verneverdige bygg. Og er du glad i å både, er det bare å kaste seg ut i fjorden, fra det innbyggerne selv kaller den "finaste badestranda med den beste temperaturen i heile Sognefjorden."

# 5 Undredal i Aurland kommune

Om Undredal blir det sagt at denne dalen er så trang og bratt, at det eneste de kunne drive med her inne, var geiter. Geitosten deres holder så høy klasse, at alt de produserer blir solgt før den har sjanse til å forlate bygda. Folk kommer langveisfra for å få tak i den. Eventyret startet da Pascale Baudonnel kom til Undredal i 1983. Undredal er en særpreget og koselig bygd midt på fjordstrekningen mellom Flåm og Gudvangen. Veiforbindelse fikk den lille bygda så sent som i 1988, før det måtte innbyggerne dra sjøveien om de skulle ut av bygda i ærend. I Undredal finner du også en stavkirke, den minste stavkirka i Skandinavia med kun 40 sitteplasser,

Få tips til hva som skjer der du bor eller legg inn dine egne tips i vår kulturkalender.