FriedelLLoris
FriedelLLoris

Hugo Lloris klar for keeperkampen i Spurs

Fransk fotballekspert mener landslagskapteinen er klar for å ta opp kampen mot Brad Friedel.

London (TV 2 Sporten): Mens noen sliter med å finne stødige keepere har Tottenham det motsatte problemet: De må velge mellom ærverdige Brad Friedel, som har stått over 300 strake kamper i Premier League, og den franske landslagskapteinen Hugo Lloris. Sistnevnte er alt annet enn fornøyd med at Tottenham-trener André Villas-Boas har sagt til pressen at Friedel er førstevalg.

Les også: - Lloris misfornøyd med Villas-Boas

Det var også Friedel som fikk tillit mellom stengene da LLoris for første gang var tilgjengelig for spill for Tottenham i søndagens kamp mot Reading. Det at den franske landslagskapteinen ble plassert på benken vil nok føles rart for mange, spesielt i Frankrike, og forfatter og France Footballs England-korrespondent Philippe Auclair mener Tottenham er heldige som i det hele tatt har fått hentet Lloris.

Hugos førsteprioritet har alltid vært å etablere seg som Frankrikes landslagskeeper, og utover det ønsker han å bli Frankrikes beste keeper noensinne.

– Folk i Frankrike spør seg selv «hvorfor går Lloris til Tottenham fra en klubb som vinner titler og som spiller nesten fast i Champions League?». Fordi han er en spiller som har en veldig klar plan. Han var tre sesonger i Nice – planen var å lære faget sitt der. Så gikk han til en større fransk klubb, Lyon, for å utvikle seg videre. Planen var så å gå til en sterkere liga, altså Premier League, og tilbringe tre-fire år i en klubb som kanskje ikke er den beste, men som er et sted der han kan lære seg ligaen og bli enda bedre. Det er derfor han gikk til Tottenham, selv om han kunne fått tilbud fra enda større klubber. Hugos førsteprioritet har alltid vært å etablere seg som Frankrikes landslagskeeper, og utover det ønsker han å bli Frankrikes beste keeper noensinne. forklarer forfatteren.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Hugo Lloris på benken mot Reading (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Hugo Lloris på benken mot Reading (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Har du LLoris på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

For en spiller som sikter så høyt er det selvsagt ikke ideelt å bli benket til fordel for en 41-åring. Ifølge en kilde nær Lloris er det ikke sikkert overgangen ville funnet sted dersom Villas-Boas hadde kommet med uttalelsene sine før kontrakten var signert. Nå som han først er i Tottenham er imidlertid Lloris klar for å kjempe for plassen sin. Etter å ha blitt kåret til banens beste i Frankrikes seier over Hviterussland forrige uken fortalte Lloris til pressen at han har mye å lære.

– Jeg har mye å bevise, jeg kommer til å kjempe for å lykkes, sa han i følge Sky Sports.

Klikk her for mer informasjon om og bestilling av TV 2 Premier League

Om du har to keepere som er på toppen av karrieren er det uholdbart og poengløst, men siden Friedel er 41 år gammel er det ikke et altfor stort problem.

– To keepere på toppen av karrieren er uholdbart
Journalist og forfatter Jonathan Wilson tar i sin nyeste bok «The Outsider: A History of the Goalkeeper» for seg keeperrollen og alle dens komplikasjoner. Han mener jevnbyrdige keepere i samme klubb er lite heldig, men at situasjonen i Spurs vil løse seg på naturlig vis.

– Om du har to keepere som er på toppen av karrieren er det uholdbart og poengløst, men siden Friedel er 41 år gammel er det ikke et altfor stort problem. Han vil bli jo sjaltet ut om ikke alt for lenge uansett, forteller Wilson til TV 2.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Lloris (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Lloris (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Etter å ha studert keepernes rolle gjennom historien har Wilson kommet frem til at det beste er å ha en balansert keepergruppe. Han peker på Manchester City, som med Joe Hart, Costel Pantilimon og Richard Wright har tre veldig forskjellige typer.

– Manchester City er et godt eksempel på en ideell situasjon. Du har en førstekeeper som er veldig veldig god, du har en andrekeeper som er ung og lovende, og du har en fyr til. Den siste er en fyr som ikke har noe imot å være i klubben uten å få spille, og det er ikke helt katastrofe om du ender opp med å måtte bruke han, sier Wilson.

Journalisten er dermed ikke overrasket over at Spurs valgte å hente Lloris til klubben, men er mer undrende til hvorfor to andre herremenn fremdeles er å finne på White Hart Lane.

– Jeg forstår hvorfor Tottenham hentet Lloris, du kan ikke ha en 41-åring som ditt førstevalg, men det som er virkelig rart her er at de fortsatt har Gomes og Cudicini. Daniel Levy pleier være forsiktig med pengene, men her har du fire keepere som alle sitter på store kontrakter, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Tottenham Hotspur goalkeeper Carlo Cudicini  (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)
Tottenham Hotspur goalkeeper Carlo Cudicini (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)

– Verre hos naboen i øst
Wilson legger til at selv om situasjonen i Tottenham ikke er perfekt er det en klubb i Premier League som er langt verre.

QPR-situasjonen er egentlig mye merkeligere.

– QPR-situasjonen er egentlig mye merkeligere. De henter Robert Green, som for to år siden var Englands landslagskeeper. Kanskje ikke en veldig god landslagskeeper, men likevel Englands landslagskeeper. Så henter de også Julio Cesar, formodentlig på store lønninger – fordi det var derfor Inter ville bli kvitt han, han tjente alt for mye og han nektet å ta et lønnskutt – og han er ikke spesielt god lenger en gang. Han var verdens beste keeper, men han har underprestert i to år nå. Og det er ingen hemmelighet at han ikke er så god lenger, i Brasil er alle veldig bekymret for hvem de skal bruke i VM om to år. Det hele er veldig merkelig fra QPR sin side, avslutter Wilson.

Hvem tror du blir Tottenhams førstekeeper framover? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!