gjensidige (Foto: Tor Byggland)
gjensidige (Foto: Tor Byggland)

Opp Finans: – De fleste kundene får ikke den gunstigste renta vår

Finansportalen: – Du finner elleve billigere alternativer i markedet, men ingen av disse lånene er jo spesielt billige.

Opp Finans har i lengre tid hatt en reklamekampanje på TV hvor de oppfordrer folk til å ta opp forbrukslån hos dem for å bli «fort kvitt smålån og kredittkortgjeld».

Det de ikke forteller er at de har en av de høyeste rentene på markedet, når man sammenligner med andre tilbydere av forbrukslån til middels rente.

– På Finansportalen ligger de på tolvte plass. Du finner med andre ord elleve billigere alternativer i markedet, men ingen av disse lånene er jo spesielt billige, sier Elisabeth Realfsen, redaktør og daglig leder i Finansportalen.

Anbefaler andre løsninger

Hun synes ikke det er et godt råd å bytte ut flere smålån med et nytt forbrukslån.

– Etter min mening løser man et problem med et nytt problem. Det finnes egentlig bare én medisin mot «klattegjeld». Den er veldig gammeldags, men ikke desto mindre aktuell: Har du usikret gjeld så bør du nedbetale den så fort som overhodet mulig, sier Realfsen til TV 2 hjelper deg.

Les også: Unge kjøper bolig med forbrukslån

Hun mener folk tyr til alt for lettvinte løsninger når de ønsker seg noe dyrt.

– Det aller første vi tenker når vi ønsker oss noe som er dyrt, er hvor kan jeg låne billigst. Det er jo ikke nødvendigvis det eneste alternativet du har. Alternativet til å ta opp et forbrukslån er jo å sette av noen penger litt tid i forveien, sier Realfsen.

Saken fortsetter under bildet

oppfinans (Foto: Faksimile)
oppfinans (Foto: Faksimile)

Får ikke den laveste renta

Opp Finans er eid av Gjensidige. Kommunikasjonssjef Christian Haraldsen mener ikke man løser et problem med et nytt problem hvis man samler klattegjelda si i et nytt forbrukslån.

– Hvis du har flere smålån, så vil du få en bedre oversikt og bedre kontroll hvis du samler de i ett lån. Men det er selvfølgelig avgjørende at du i så fall får lavere rente også, sier Haraldsen til TV 2 hjelper deg.

Les også: – Jo mer lojal du er til banken din, jo høyere pris betaler du

– Hvor mange av deres kunder får den laveste renta dere tilbyr?

– De fleste kundene får ikke den gunstigste renta. Men det er så mange som gjør det at det er et reelt tilbud. På forbrukslån fastsettes renten individuelt, og det avhenger av betjeningsevne, sier Haraldsen.

I reklamen påstår Opp Finans at man fort kan bli kvitt smålån og kredittkortgjeld ved å ta opp forbrukslån hos dem. Christian Haraldsen innrømmer at det ikke er fullt så enkelt som at man blir kvitt lånet.

– Det finnes nok ikke noen trylleformel som gjør at du blir kvitt et lån. Har du først tatt opp et lån, så må du betale det tilbake igjen, sier Haraldsen til TV 2 hjelper deg.

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter