For drøye to uker siden fikk NRKs Noman Mubashir og familien sjokktelefonen fra hjemlandet Pakistan: Nomans 22 år gamle kusine var skutt mens hun lå og sov på taket av familiehjemmet i den pakistanske byen Lahore.

På beina

Nå kan NRK-profilen fortelle at det går veldig mye bedre med kusinen Saima.

Hun har fått komme hjem, hun klarer å spise og hun har mindre smerter.

– Vi er utrolig glade og lettet over at hun er på beina igjen, forteller Mubashir til «God kveld Norge».

Samtidig forteller han at kulen som traff henne sitter like ved spiserøret, og at den fortsatt ikke er fjernet.

– Legene avventer å operere henne fordi det er en svært risikabel operasjon, Men vi krysser fingrene for at den skal bli vellykket, sier han.

Foreløpig går kusinen med en nakkekrage som skal holde kulen på plass.

Tøffe uker

NRK-programlederen forteller at de siste ukene har vært tøffe for familien, men at de likevel har hatt innslag av noen lysglimt.

– Det har vært to tøffe uker samtidig som det også har vært stor glede i familien siden broren min giftet seg i Oslo et par dager etter den grusomme hendelsen. Moren min lovte sin søster, Saimas mor, å ikke la hendelsen legge noen slags demper på bryllupsfesten, sier han.

Ingen er foreløpig mistenkt for skuddet som traff Saima.

Mulig streifskudd

Kusinen skal ha blitt funnet på taket av sin mor på natten, i en blodpøl.

Mubashir sa da til nettstedet Seoghør.no at de ikke visste noe om bakgrunnen for skuddene. Han fortalte imidlertid at det ikke er uvanlig at man blir truffet av streifskudd i Pakistan.

– I Pakistan har de en primitiv tradisjon hvor de skyter i lufta under store feiringer, gjerne under bryllup. Folk blir drept hver uke på grunn av disse kulene. I Lahore er det forbud mot slik skyting nå, har jeg hørt. sa han til Seoghør.no.

NRK-aktuell

Noman Mubashir er i høst aktuell på NRK med programmet «Hva har du i bagasjen».

Der tar han med seg norske kjendiser til foreldrenes hjemland.

Det er duket for mange sterke familiegjenforeninger og eksotiske reiseopplevelser, og blant kjendisene som tas med på reisen, er artist Mira Craig. Hennes mor er norsk, mens faren er fra Baton Rouge i Louisiana.