Ullevaal stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Det er blitt stilt spørsmål ved Rune Almenning Jarsteins inngripen da Slovenia tok ledelsen på sin første sjanse mot Norge tirsdag.

Les også: Riise reddet Norge fire minutter på overtid

Men på spørsmål om han kanskje ble enda gladere enn John Arne Riise da Norge satte inn 2-1 langt inne i overtiden svarte han syrlig.

– Hvorfor det?

Les også: Drillo om overtidsdramaet: – Riise sto ikke på straffelisten

Fordi på 0-1 var du kanskje ikke helt fornøyd?

– Jeg synes det var vanskelig. Jeg så ingenting. De stilte tre mann ved siden av muren og jeg var fullstendig dekket. Plutselig kom ballen og jeg fikk en hånd på den. Jeg synes det var en ok jobb av meg. Det var en vanskelig situasjon. Du må lære deg litt fotball før du spør.

TABBE? Se Slovenia-målet her og døm selv

– Men noen synes det var en tabbe, at den skal tas i keeperhjørnet eller at du skal slå den unna. Men du ser ikke sånn på det?

– Jeg tok den jeg. Dumme spørsmål. Jeg gidder ikke, sa Jarstein og avbrøt intervjuet.

Knuste headset
På vei inn i garderoben plukket han opp et headset, før han kastet det i bakken så det knuste.

Se hva som skjedde i videovinduet over!

– Må inn og kikke i etterkant
Drillo ville ikke si så altfor mye om Jarsteins inngripen etter kampen.

– Det må jeg inn og kikke på i etterkant. Jeg satt slik til at det var vanskelig å se, forklarer landslagssjefen.

– Om det er keepertabbe skal jeg ikke vurdere akkurat nå. Nå er jeg mest glad over at vi har vunnet, sier han.

Jarstein ble irritert også da han kom ut i pressesonen etter kampen og ordet tabbe ble nevnt i flere spørsmål. Også keepertrener Frode Grodås, som sto ved siden av Viking-målvakten, reagerte på den formuleringen.

– Jeg blir litt oppgitt noen ganger. Hvis jeg ikke holder ballen blir det en tabbe fra deres side. Dere burde kanskje lære litt keeperarbeid før dere spør så mye for det er ikke mye dere vet om det, sier Jarstein til TV 2 Sporten.

Målvakten, som ble vraket mot Island, forklarer på ny at slovenerne stilte tre personer ved siden av muren, at han ikke så verken tilløpet eller skuddet og at han bare rakk å få opp en hånd da ballen kom til syne.

– Jeg var greit fornøyd med å få en hånd på ballen. Det var uheldig at vi fikk en baklengs der, og jeg kan fort bli trukket over, men det ble jeg ikke. Men vi vant 2-1 så det er greit å fokusere på det, er det ikke?

– Opplever du at det blir ekstra fokus på denne situasjonen på grunn av diskusjonene rundt keeperplassen den siste tiden?

– Det er dere som bygger opp til at det er keeperkrise og alt det der. Jeg har prestert bra på landslaget over tid og vet hva jeg kan, sier Jarstein.

– Keepertabbe
Kjetil Wæhler var sistemann på ballen på slovernes ledermål da han forsøkte å få ballen vekk etter Jarsteins retur. Midtstopperen tok målvakten i forsvar etter kampen.

– De fikk et billig frispark, men det var et bra skudd som Jarstein reddet bra. Jeg forsøkte å få ballen bort, men det ble mye klabb og babb og den gikk i mål. I en perfekt verden hadde den kanskje blitt slått lenger ut, men Jarstein skal ikke klandres for den. Det var ikke mange som gikk på returen heller, sier Wæhler.

Ekspertene er delt i synet på Jarsteins inngripen underveis i kampen.

– En så bra keeper som han må stå opp når noe slikt skjer. Han har vært med såpass lenge. Det er en keepertabbe, sier Lars Bohinen.

– Det er tøft å se på og jeg ble lei meg fordi jeg vet hvordan det er. Jeg har vært der selv. Men dette er ikke bra, og det er faktisk en keepertabbe. Beklager, men denne går til Jarstein, sier Erik Thorstvedt.

Mini forsvarer imidlertid sisteskansen.

– Hadde ikke Wæhler kommet inn der, så hadde Jarstein tatt den. Men han kommer seg opp igjen på beina igjen etter den situasjonen.

Fåmælt Bugge Pettersen
Espen Bugge Pettersen ble foretrukket mellom stengene mot Island fredag, men var passiv på 0-1-målet og var tilbake på benken tirsdag.

– Om jeg er skuffet? Det blir sikkert alle som ikke spiller, sånn er det, men det er 11 mann som får starte. Jeg har ikke behov for å kommentere noe mer om valget i forhold til laguttak. Det er ikke jeg som bestemmer, men jeg er godt fornøyd med at vi fikk tre poeng, sier Bugge Pettersen til TV 2 Sporten.

På spørsmål om det er automatikk at han fortsetter på landslaget, svarer keeperen:

– Jeg har ikke lyst til å spekulere i noe som helst. Nå skal vi kose oss med tre poeng.