29 år gamle Jarrod Wyatt må tilbringe minst 50 av de neste årene i fengsel, etter at han tilsto å ha drept kameraten sin på bestialsk vis i mars 2010.

Det gode og onde

Sammen med da 21 år gamle Taylor Powell, hadde Wyatt ruset seg på fleinsopp og var svært ruset. De to kameratene, som pleide å trene sammen i ulike kampsporter, hadde bisarre hallusinasjoner og trodde de kjempet en kamp mellom Gud og Satan.

Det endte med at Wyatt rev ut hjertet og tungen på kameraten, i tillegg til å rive av ham all huden i ansiktet.

Da politiet ankom boligen i Requa i California, fant de Powell naken og dekket i blod på sofaen. Brystkassen hans var åpnet med kniv og hjertet manglet. Det ble senere funnet forkullet i glørene i peisen.

– Jeg har drept ham, fortalte Wyatt til de sjokkerte politimennene.

Ifølge rettsdokumenter var hjertet og tungen blitt fjernet mens offeret fortsatt levde.

Inngikk avtale

Men selv om han tilsto umiddelbart, ville ikke Wyatt innrømme straffskyld og hevdet han var sinnsyk i gjerningsøyeblikket. En rettspsykiater mente imidlertid at 29-åringen var tilregnelig og alt lå til rette for at han ville dømmes til livstid i fengsel, uten mulighet for prøveløslatelse.

Torsdag kveld inngikk derfor statsadvokaten og Wyatt en avtale der han vedgikk straffskyld for drap, noe som gir ham livstid i fengsel, men muligheten til å søke om løslatelse etter 50 år.

– Det tidligste han kan søke er i 2062. På denne måten har vi spart Taylors familie fra en opprivende rettssak, sier statsadvokat Jon Alexander til nyhetsbyrået AP.

Wyatt ønsket også å spare seg selv og sin egen familie for å vitne i retten. Han vil bli formelt dømt 4. oktober.