Det er ikke dagligdags kost at regjeringen.no omtaler TV-underholdningen, men etter premiereprogrammet av «Harde fakta» gjorde de nettopp det. På nettsiden skriver statssekretær Dag-Henrik Sandbakken følgende:

«Mange av de såkalte harde faktaene i premiereprogrammet til Harde fakta på TV2 var mjuke som myrull. Fakta var det i alle fall ikke.»

Regjeringen svarer

Programmet, som hevder å være det eneste aktualitetsprogrammet som ikke er venstrevridd, startet med å ta for seg norsk boligpolitikk. Se programmet her.

Sandbakken var gjest i TV 2-programmet og berømmer programleder Jon Hustad for å ha lest en 300 siders lang rapport fra Enova. Han beklager derimot at programlederen ikke har forstått det han har lest.

– Det er mulig Jon Hustad mener det bare er funksjonsfriske som skal kunne bevege seg fritt i samfunnet og besøke venner når de ønsker selv, og at mennesker med funksjonsnedsettelse må nøye seg meg å sitte hjemme og se på TV? Dessverre for Hustad «avdekker» han selv i programmet at denne gruppen ikke er stor nok til å løfte seertallene hans noe av betydning, selv om han skulle lykkes i å isolere dem i eget hjem, skriver statssekretæren krast på regjeringen.no.

Les hele innlegget her (ekstern lenke)

Faktafeil?

Sandbakken gjengir en rekke utsagn som «Harde fakta» mener er fakta, men som statssekretæren mener er feil, for eksempel at alle nye hus må tilpasses rullestolbrukere.

– Dette er feil. Tilgjengelighetskravene gjelder ikke alle nye boliger. Bygger du enebolig, vil det for svært få boliger gjelde slike tilgjengelighetskrav. Kravene gjelder kun boliger med hovedfunksjoner på inngangsplanet (stue, kjøkken, soverom, bad og toalett) og da kun for rommene på inngangsplanet, samt for boliger der det er krav om heis, typisk boligblokker», skriver Sandbakken.

Til det svarer «Harde fakta»-produsent Ole Martin Ihle:

– Det er spesielle forutsetninger som ligger til grunn for påstandene Sandbakken kommer med. For eksempel: «Kravene gjelder kun boliger med hovedfunksjoner på inngangsplanet (stue, kjøkken, soverom, bad og toalett)». Hvilke eneboliger er det som ikke har det?

Og slik fortsetter diskusjonen. «Harde fakta» har postet sitt svar til regjeringen på programmets Facebook-side. Les hele innlegget her.

Tv2.no har vært i kontakt med Sandbakken, som ikke vil gi noen kommentar på Ihles svar.

Les også: Twitterstorm etter Hustads «Harde fakta»

Skaper debatt

Dette er langt fra den første diskusjonen programmet har kommet ut for siden oppstart for tre uker siden. Twitterkommentarer har haglet etter at programmet kom på lufta. Hustad avkrefter at han er ute etter å provosere.

– Nei, men jeg har mange meninger som folk blir provosert av. Jeg mener bare det jeg mener, så blir noen hissige, sa Hustad til «Ettermiddagen».

Det blir neppe færre diskusjoner etter dagens «Harde fakta»-program der Hustad setter fokus på arbeidsinnvandring.

Se «Harde fakta» TV 2 i kveld kl. 22.45