Se Arsenal-Southampton lørdag klokken 16.00 på TV 2 PL HD3 eller i livesenteret på tv2sumo!

Olivier Giroud (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)

Tre kamper ut i Arsenal-karrieren har Olivier Giroud enda til gode å score. Franskmannen har vært nære på mot både Sunderland, Stoke og Liverpool, men foreløpig har det blitt med sjansene for «The Gunners» sin nye spiss. Forrige serierunde mot Liverpool åpnet både Lukas Podolski og Santi Cazorla målkontoen for Arséne Wengers mannskap, og når Southampton står på motsatt banehalvdel på Emirates lørdag vil nok Giroud gjøre alt han kan for å følge i fotsporene til fire av klubbens aller største målscorere.

Les også: Cazorla og Podolski senket Liverpool

Både Ian Wright, Dennis Bergkamp, Thierry Henry og Robin van Persie scoret utrolig nok nemlig sitt første ligamål i Arsenal-drakten mot nettopp Southampton, i henholdsvis 1991, 1995, 1999 og 2004. I 2012 kan Olivier Giroud føye seg inn i rekken av Arsenal-spisser som åpner kontoen mot sørkystklubben, og dersom han gjør det vil nok mange spå en lysende karriere på Emirates for 25-åringen.

Har du Giroud på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Ian Wright
Wright signerte for London-klubben i september 1991 da han ble hentet fra Crystal Palace for det som den gangen var klubbrekordhøye £2,5 millioner. Han fikk en drømmestart på karrrieren i rødt med scoring mot Leicester i ligacupen, før ligadebuten mot Southampton ventet. Den notoriske målscoreren fornektet seg ikke og satte inn tre av bortelagets fire scoringer i 4-0-triumfen på Southamptons gamle hjemmebane The Dell.

Les også: Statistikken viser: Forlat Arsenal – vinn titler

Seks år senere - 13 september 1997 - var han klubbens mestscorende spiller i historien da et nytt hat trick mot Bolton sendte ham forbi Cliff Bastin, som helt siden 1939 hadde ledet den statistikken med sine totalt 178 mål for Arsenal. Wright scoret ytterligere sju ganger for Nord-Londonerne før han forlot klubben til fordel for West Ham sommeren 1998 med 185 mål på samvittigheten. I løpet av sine sju sesonger på Highbury vant spissen FA-cupen to ganger, Premier League én gang, UEFA-cupen én gang og ligacupen én gang.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Ian Wright i duell med Ronny Johnsen i 1996 (Foto: JOHN GILES/AP)

Dennis Bergkamp
Bergkamp ble Arsenal-spiller sommeren 1995, og nok en gang ble det satt klubbrekord da en ny stjernespiss skulle signeres. Daværende manager Bruce Rioch bladde opp £7,5 millioner for å overtale Inter til å gi slipp på nederlenderen. Det ble ingen drømmestart i Nord-London for spissen, som faktisk stod uten scoring etter seks serierunder i 1995/96-sesongen. I sjuende runde kom Southampton på besøk til Highbury, og 17 minutter ut i oppgjøret kom 1-0-scoringen hele klubben hadde ventet på. I 2.omgang scoret Bergkamp sitt andre for ettermiddagen da han la på til 3-2, i en kamp som til slutt endte med 4-2-seier for hjemmelaget.

Les også: Arteta til TV 2: – Vi har jobbet med det defensive

Totalt ble det elleve sesonger i Arsenal-drakten for nederlenderen, som i 2008 ble kåret til klubbens nest beste spiller gjennom tidene av Arsenal-fansen. (Wright havnet på 4.plass i den samme kåringen, som ble toppet av Thierry Henry). Tre Premier League-triumfer, fire FA-cuppokaler og 131 scoringer totalt ble fasiten for en av Premier League-historiens beste spillere. Da Arsenal tok sin første Premier League-tittel i 1997/98 ble nederlenderen også kåret til «årets spiller» av både journalistene og spillerne selv.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SJOKK 17: Verdensstjernen Dennis Bergkamp signerte for Bruce Rioch's gjennomsnittlige Arsenal. (Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH/AP)

Thierry Henry
Henry kom til Arsenal 3.august 1999 etter et mer eller mindre mislykket halvår i Serie A og Juventus, og for første gang oversteg Arsène Wenger den magiske 10-millionerspundgrensen. £10,5 millioner var den magiske summen man måtte ut med, en sum som skulle vise seg å gi valuta de kommende årene. De første ukene var det derimot mange som ristet på hodet, ettersom han kamp etter kamp gikk av banen uten å score. De første åtte opptredene i Arsenal-drakten endte uten scoring, og da London-klubben dro til Southampton 18.september var det nok få som hadde forutsett det scenarioet som oppstod. 19 minutter før slutt, på stillingen 0-0, bestemte Arséne Wenger seg for å ta ut Kanu og sette inn Henry. Åtte minutter senere satte franskmannen inn kampens eneste scoring, og dermed var eventyret i gang.

Les også: Kong Henry av Arsenal

Til tross for den magre starten ble det 26 mål den første sesongen for Henry, og de neste sju sesongene plusset han på med ytterligere 200 scoringer. Dermed endte han på 226 før han sommeren 2007 ble La Liga-spiller da Barcelona lokket med nye eventyr. Forrige sesong var franskmannen tilbake på Emirates i en måned og utvidet sitt totale scoringsantall til 228, noe som er klubbrekord og trolig kommer til å forbli det i mange år. To Premier League-titler, to FA-cuper og totalt fem «årets spiller i Premier League»-priser (tre fra journalistene og to fra spillerne selv) står igjen med gullskrift i Arsenals historiebøker for mannen som altså også har blitt kåret til klubbens beste spiller gjennom tidene av supporterne.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Thierry Henry (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Robin van Persie
Van Persie var den billigste av disse fire Arsenal-stjernene da han kom til klubben fra Feyenoord i 2004 for £2,75 millioner. I tøff konkurranse med både Thierry Henry, Dennis Bergkamp og José Antonio Reyes ble det ikke mer enn fem ligascoringer den første sesongen for nederlenderen, og også for ham var det Southampton som ble offer for den første. 30.oktober møttes de to lagene på Highbury og ti minutter før slutt ledet hjemmelaget komfortabelt 1-0. Så scoret plutselig Rory Delap to ganger for gjestene, og da kampen gikk inn i det 90.minutt måtte det en scoring fra innbytter Robin van Persie til for å sikre hjemmelaget poeng.

Les også: Dette var ditt Arsenal-liv, Robin van Persie

Totalt ble det åtte sesonger i Arsenal-drakten for van Persie, før han på kontroversielt vis ble Manchester United-spiller i sommer. I motsetning til de tre andre klarte han ikke å bli ligamester i Nord-London, og måtte nøye seg med FA-cuptriumfen i sin første sesong som det eneste troféet. Til slutt endte han opp på 132 scoringer, hvorav 37 av dem kom forrige sesong da han også ble kåret til årets spiller av såvel spillere som journalister.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Robin van Persie utvist mot SOuthampton (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)

Tror du Giroud kan følge i legendenes fotspor og score mot Southampton lørdag? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!