Nå har Christer Skjæran en gjeld på 190 000 kroner, og en samboer som er i ferd med å miste tålmodigheten.

Ikke på nett

Christer har vært inne og sjekket nettbanken én, kanskje to ganger i sitt liv. Regninger og inkassovarsler har han kastet rett i søpla.

– Det har vært litt sånn at når jeg ikke ser regningene, da er de borte, sier Christer til God kveld Norge.

Bilmani

Han bor i Mehamn i Nord-Finnmark sammen med Hege Beathe Eriksen (24). Begge tjener godt, det lokale prisnivået tatt i betraktning- Christer som plogfører, Hege som drosjesjåfør.

Men privatøkonomien er ikke i nærheten av å gå opp. Hovedgrunnen er Christers store fritidsinteresse:

De siste tre årene har han kjøpt seg 20 biler. Det er cirka én ny bil annenhver måned.

Dyr mat

«Luksusfellen»-økonomene Silje Sandmæl og Christian Vennerød finner raskt ut at Christer må gjøre noe drastisk med den hyppige utskiftningen av biler.

Han har opparbeidet seg en gjeld på 190 000 kroner, men istedenfor å betale renter og avdrag, har Christer brukt lønnen sin på bil.

I tillegg bruker Mehamn-paret over 10 000 kroner i måneden på mat. Det er dobbelt så mye som gjennomsnittet for nordmenn i samme situasjon.

Drømmer om eget hus

I onsdagens «Luksusfellen» kommer det fram at Hege og Christers store drøm er å kjøpe seg et hus. Men Christers betalingsanmerkninger og manglende kontroll over privatøkonomien gjør det vanskelig for dem.

Med Sandmæl og Vennenrøds hjelp klarer de imidlertid å strukturere økonomien. Ting ser lysere ut enn på lenge.

– De siste fire månedene har vi betalt ned 50 000 på gjelda - det går bra med oss nå! Og det går greit å ikke bruke mye penger på bil, det må være sånn en stund nå, sier Christer Skjæran.

Men han er usikker på om han skal se programmet der han er hovedperson.

– Jeg tror ikke jeg orker å se det.