Statsadvokaten i Hedmark og Oppland bekrefter overfor TV 2 at de vil avvise kravet om å føre Jens Stoltenberg som vitne i rettssaken mot tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard.

Bistandsadvokaten til jenta, som hevder hun er blitt utsatt for flere seksuelle overgrep, sier hun vil klage avgjørelsen inn for tingretten.

BAKGRUNN: Vågå-ordføreren er tiltalt for seksuell omgang med mindreårig

Vil ha Stoltenberg som vitne

Etter det TV2 kjenner til, mener påtalemyndigheten at det ikke er nødvendig å føre Jens Stoltenberg som vitne fordi han ikke har opplysninger av interesse å tilføre saken.

Dette er stikk i strid med det bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal lenge har hevdet. Hun mener Stoltenberg bør føres som vitne i saken fordi han har hatt kontakt med Øygard gjennom en årrekke.

– Jeg mener at han som vitne kan gi viktige opplysninger om hvordan han har oppplevd forholdet mellom Øygard og jenta, fordi han har sett dem sammen ved en anledning i statsminisrterboligen. Og den kvelden opprullingen skjedde, skulle Øygard og jenta møte ham på Vianvang i Lom, sier Hjortdal til TV 2.

– Det vil være av interesse å høre hva Øygard har forklart startsministeren om hvorfor hun ikke kom. Jeg finner dette så viktig at jeg vil klage avgjørelsen til statsadvokaten inn for tingretten.

LES OGSÅ: Overgrepstiltalt Vågå-ordfører: – Alt har en naturlig forklaring

Ikke avgjort

Bistandsadvokaten hevder flere vitner på vitnelista er perifere i forhold til saken og sier hun finner det rart at Stoltenberg ikke føres som vitne.

LES OGSÅ: Sex-tiltalt Ap-ordfører vil ha lukkede dører

Det er statsadvokaten i Hedmark og Oppland, Thorbjørn Klundseter, som i løpet av kort tid vil fatte den endelige beslutningen

Da TV 2 intervjuet ham om tiltalen mot Vågå-ordføreren uttalte han at avhør av Jens Stoltenberg ikke var nødvendig i forbindelse med beslutningen, noe bistandsadvokaten hadde framlagt krav om.