Å se pappa søke lykken i ekte bonderomantisk stil på TV-skjermen, kan være noe småflaut. Iallfall synes barna til Jakten-bonde Odd Arild Svaland det. 56-åringen har fem sønner fra et tidligere ekteskap, hvor yngstemann på 16 år fortsatt bor hjemme.

Les også: Jakten-Odd Arild: – Vil ha ei dame med krutt og futt i!

– Blir kjent med deg selv

I over 30 år var Odd Arild gift, men for noen år tilbake gikk ekteparet hver til sitt. Odd Arild tror skilsmissen gjør ham styrket i «Jakten på kjærligheten».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

oddarildsfriere

– En skilsmisse er en prosess man går gjennom, og uansett om den er god eller dårlig, så gjør det noe med oss mennesker. Man tror kanskje det går av seg selv og at ting er som før, men etter noen år så merker man at det har skjedd ting underveis. Ting som man kanskje ikke har vært klar over. Det gjør noe med følelseslivet ditt, men det kan også være positivt. Du blir mer kjent med deg selv, og kan komme styrket ut av det.

– Kan det hjelpe deg i en prosess som dette?

– Ja, absolutt. Det er i motgang du blir sterk, og det er der du får nye erfaringer du kan bygge videre på.

Les også: Her er alle bønder og friere i «Jakten på kjærligheten»

– Flaut

Odd Arild forteller at de yngste barna synes det er noe pinlig at pappa søker lykken gjennom TV-ruta.

– Det går greit. De minste barna mine synes det er småflaut når pappa eksponerer seg så kraftig på TV. Men det går seg vel til, sier han.

Les også: Jakten-Marthe: – Slik er årets bønder

Klare grenser

Av hensyn til barna, går ikke 56-åringen med på hva som helst i TV-ruta.

– Jeg har helt klare grenser for hva jeg er med på. Den private atmosfæren vil jeg selvsagt verne godt om, både i forhold til min familie, barna og tidligere ekteskap, det blir mitt, og jeg kommer aldri til å åpne opp om det, sier han.