FENGSLET: 64 åringen må sitte fire nye uker i varetekt.  (Foto: TV 2/PRIVAT)
FENGSLET: 64 åringen må sitte fire nye uker i varetekt. (Foto: TV 2/PRIVAT)

– Pakket inn i plast festet med Biltema-stropp

Derfor mener politiet at 64-åringen kan knyttes til Sigrid-drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da politiet fant 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne drept i et skogholt på Kolbotn for en uke siden, var hun etter det TV 2 får opplyst pakket inn i plast, som det ligger mye av rundt verkstedet. Plasten skal ha vært festet med en eller flere stropper kjøpt på Biltema.

Denne er sentral i å forstå hvorfor den 64 år gamle verkstedeieren er siktet i saken: Politiet mener nemlig at denne lå inne i verkstedet, som ligger bare få meter unna funnstedet. Etterforskerne er av den oppfatning at dette konkret knytter mannen til saken.

Dessuten får tv2.no også opplyst at den 37 år gamle siktede ofte skal ha vært innom Biltema-forretningen i Breivika i Ålesund.

Både 64-åringen og den 37 år gamle ålesundsmannen som er siktet i saken ble pågrepet på denne verkstedtomta på Kolbotn, rett sør for Oslo. Politiet har hele tiden stått fast på at Sigrid ble funnet ved en ren tilfeldighet, da tungt bevæpnet politi aksjonerte mot eiendommen for å pågripe de to for henholdsvis kjøring med falske skilter og truende og plagsom atferd mot et familiemedlem i Ålesund.

En likhund reagerte, og etter møysommelig arbeid fant polititjenestemenn fra Follo politidistrikt den drepte 16-åringen i bunnen av en mer enn 15 meter høy skråning bare noen meter fra verkstedet. Mye tyder på at liket bare har blitt rullet ned skråningen, og ikke i det hele tatt forsøkt skjult.

LES OGSÅ: 64-åringen reagerte på medsiktedes bilbulker

Venter på obduksjon

Etter flere dager med svært grundige tekniske undersøkelser på stedet, er de ytre sperringene nå tatt bort av etterforskerne. Flere biler er beslaglagt og tatt inn for videre undersøkelser.

Mest sentralt i denne sammenheng er en grønn Citroën Xantia. En av politiets hovedteorier er at den 37 år gamle ålesunderen kjørte på Sigrid med denne bilen og deretter tok henne med. Hvorvidt hun fortsatt var i live på det tidspunktet eller ble drept senere er noe politiet håper å få svar på i den endelige obduksjonsrapporten som er ventet om noen dager.

– Vi jobber kontinuerlig med saken, og kan ikke gå ut med flere opplysninger enn det vi allerede har gjort, sier leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, politioverbetjent Grete Lien Metlid.

Nøyaktig hvordan Sigrid ble drept, er ennå ikke brakt på det rene. Politiet venter fortsatt på den endelige obduksjonsrapporten, men i de fleste drapssaker tar dette normalt noe tid.

– Vi har fått en foreløpig rapport og har også en dialog med Folkehelseinstituttet. Når den endelige rapporten foreligger kan vi ikke si eksakt, men det vil ta tid, sier Metlid.

Se hele reportasjen fra 18.30-nyhetene:

642422

Begge nekter befatning

Politiet tror at det fortsatt er personer som sitter med opplysninger uten å ha meldt seg. Dette er også noe av grunnen til at man er svært sparsommelig med å kommentere detaljer rundt etterforskningen.

Begge de siktede mener de er uskyldige. Politiet planlegger nye avhør av de to onsdag denne uken. For 64-åringens vedkommende har forsvareren bedt politiet foreta konkrete etterforskningsskritt som de mener kan sjekke ham ut av saken.

– Min klient er optimistisk. Han synes siktelsen er en belastning, men er trygg på at han ikke har noen befatning med saken, sier 64-åringens forsvarer Aase Karin Sigmond.

Forsvarerne har også uttalt at de mener den endelige rapporten vil bli avgjørende for de siktedes status i saken. Men politiet vil verken kommentere innholdet av de siktedes forklaringer eller utsagnene om det forestående obduksjonsresultatet.

– Det kan jeg ikke kommentere utover at dette er viktige undersøkelser, sammen med andre tekniske og taktiske undersøkelser, sier Metlid.