Cathrine Larsåsen (25) imponerte i første program av «Skal vi danse», og svingte seg inn til en god tredjeplass for sin cha cha med 30 dommerpoeng.

Stavhopperen, som tidligere også har jobbet som modell, stilte i en utfordrende gullkole på danseparketten, og hadde ingen betenkeligheter med å ikle seg det dristige antrekket foran 600.000 TV-seere.

– Jeg er vant til å ha på meg lite tøy. Jeg har jo nesten mindre klær på meg når jeg konkurrerer, så jeg tenker ikke på at antrekkene blir for avslørende, sier Larsåsen til «God kveld Norge».

larsåsen (Foto: Åserud, Lise, © LIA)

Les også: – Jeg hadde tenkt kort kjole

Spiller ikke på sex

25-åringen er åpen om at hun er en «jåle-jente» som liker å vise seg frem i fine antrekk, men hun mener at «Skal vi danse»-antrekkene er utfordrende av helt andre årsaker.

– Dette er ikke å spille på sex. Dans handler om beveglse og for at det skal se bra ut er det viktig å vise kroppen slik at dansen blir fremhevet. Man skal ikke overdrive det, men når man danser cha cha ca må kjolene være små. Det er ingen som danser denne dansen i en stor kjole, sier hun.

Cathrine Larsåsen er rekordholder i stavsprang, og har fått mye oppmerksomhet for sine prestasjoner på friidrettsbanen. Når hun nå har tatt steget inn i underholdningsbransjen med sin «Skal vi danse»-deltagelse, står Oslo-jenta overfor helt andre utfordringer.

tom erik cathrine (Foto: DR, © ps)

– Jeg synes ikke det er så stor overgang. Jeg har brakt mye av det samme ut på idrettsbanen så for meg er det ikke så annerledes, sier Cathrine Larsåsen til «God kveld Norge».

Overøses av tilbakemeldinger

Til tross for noen småfeil under lørdagens dans, er Cathrine fornøyd med gjennomføringen. Nå overøses fridrettskjendisen av henvendelser fra det norske folk.

– Det er bare veldig positivt. Jeg har aldri fått så mange positive tilbakemeldinger i hele mitt liv. Det er veldig spennende. Jeg har til og med litt stoppet av folk som mener at jeg fikk for lav poengsum. Jeg tar alt med en klype salt, men det er jo veldig hyggelig, sier hun.

Lørdag danser Cathrine Larsåsen og dansepartner Tom-Erik Nilsen tango i «Skal vi danse», og da i en litt mer påkledd utgave ifølge henne selv.

Les også: – Jeg vil gjøre en sexy dans med han kjekke partneren min