John Arne Riise
John Arne Riise

Riise tok farvel med Twitter: – Noen kommer aldri til å få snakke med meg igjen

John Arne Riise sine siste døgn på Twitter ble innholdsrike.

«Avslutter Twitter.vært gøy. Takk for meg. im off twitter. been fun. Thanks for support.», slik lød John Arne Riises siste tweet på det populære mikrobloggnettstedet.

– Jeg gikk på Twitter for å gi noe tilbake til fansen, men når det blir bare skriverier og drit ut av ingenting gidder jeg ikke. Da er det bedre å ha et helt avslappet liv og slutte å gi noe tilbake, forklarer han til TV 2 Sporten.

– Hva tenker du på spesielt?

– Folk vet hva jeg tenker på. Jeg orker ikke mer. Jeg kan ta imot kritikk fra supportere og slikt, men når det blir for mye skriverier om noe som er tatt ut av ingenting gidder jeg ikke. I går tenkte jeg at dette ikke er noen vits.

– Kan du si konkret hva du tenker på?

– Nei, det gidder jeg ikke. Men det er synd. Jeg har 65 000 følgere som alle har vært fantastiske og det er mange som nå er skuffet har jeg fått med meg, men det blir for mye styr.

Tirade mot Ålesund
Tidenes mestspillende norske landslagsspiller kom nesten like mye i fokus for sin aktivitet på twitter som for rekordkampen sin den siste uken.

«Kanskje Ålesund setter pris på noen neste gang en spiller setter rekorder. #arrogantefolk», skrev han fredag.

Og fulgte opp med:

«Kan jo hende Ålesund-fotballen tar tilbake stjerna Ivar Morten... La oss kalle statuen «fotballspilleren». Stakkars mann.», med klar henvisning til tidligere AaFK-trener Ivar Morten Normark.

Disse meldingene gjorde at Norges Fotballforbund valgte å gi Riise noen råd om bruken av Twitter.

– Generelt har spillerne fullt ut lov til å være på Twitter og Facebook og hva det måtte være av sosiale medier. Vi har hatt en felles gjennomgang i forbindelse med Hellas-kampen der vi diskuterte bruken av det, særlig under samling, og vi gikk inn på retningslinjene vi har sentralt som også er relevante for spillerne. De er offentlige personer hver gang de ytrer seg og mener noe i sosiale medier og da må de være klar over at det blir lagt merke til og at det kan skape mediesaker. Fokus og begrenset bruk inn mot kamp er vi opptatt av. Jeg har ikke lyst til å kommentere Riises meldinger spesielt, men jeg bekrefter at vi så det ble mediesaker på kampdag ga vi ham råd om at han burde begrense den bruken og fullt og helt fokusere på kampen. Det at han nå har valgt å avvikle den kontoen er fullt og helt hans valg, sier informasjonssjef i NFF Svein Graff til TV 2 Sporten.

Les også: – Det er en form for skam å tape for Island
Les også: - Riise fulgte ikke med på 0-2-målet
Les også: Alfred og Kari senket Drillos menn

– En prinsippsak
Bakgrunnen for bitterheten overfor hjembyen er statuen som står utenfor Color Line Stadion. Tore Bjørn Skjølsvik brukte John Arne Riise som modell da han laget den, men da den var ferdig fikk den navnet «Fotballspilleren».

– Det var enkelt og greit at jeg har holdt mye inne i lang tid. Nå som jeg først satte rekord, var det på tide å gi et lite stikk til dem oppe i systemet der. Det var ikke Ålesund-folk, men de oppe i styret. De vet nøyaktig hvem jeg mener selv. Jeg var med på en prosess der det skulle bygges en statue. Jeg ga bilde selv. Jeg snakket med han som finansierte den og han som bygde den. Også får du ikke navnet på ditt der, forklarer Riise til TV 2 Sporten.

Riise mener navnet hans burde stå på statuen.

– Det er bare en prinsippsak. Jeg føler jeg har gitt såpass mye tilbake til Ålesund-fotballen. Får jeg navnet mitt der er det utrolig hyggelig og jeg blir stolt av det, får jeg det ikke, går livet videre, sier Fulham-backen.

Uaktuelt å endre navn
Men han kan trolig se langt etter å få navnet sitt på sokkelen.

– Det er uaktuelt å kalle statuen for noe annet enn «Fotballspilleren». Statuen ble gitt i gave av Olav Nils Sunde til åpningen av stadion i 2005. Det vil være respektløst og uærbødig å endre navnet, sier daglig leder Helge Blindheim til TV 2 Sporten.

Det var ikke bare klubbledelsen i Aalesund FK som fikk gjennomgå. Også Dagbladet fikk sin del.

«Ps: Takk igjen til Dagbladet og den vanlige journalisten for en sak ut av ingenting. Dem går rett på hver gang. #humorihverdagen».

– Når du ligger på rommet i to døgn uten å ha noe å gjøre kjeder du deg. Da er Twitter en fin måte å få litt humor på. En del journalister bet jo på også, så det var moro, sier han.

Men søndag var det altså slutt på humoren for denne gang. Nå stenger han kontoen, og han vil også blir vanskeligere å få tak i for pressen.

– Jeg har opplevd nå at uansett hva jeg gjør blir det vridd på. Da lar jeg heller være å kommentere og si noe. Det kommer også til å få konsekvenser for pressen og de vil få veldig få kommentarer fra meg i fremtiden. På landslaget er det obligatorisk at jeg må stille opp, men hjemme i Fulham og London blir det veldig sjelden jeg stiller opp. Det er et par i pressen som jeg har et veldig godt forhold til jeg alltid kommer til å snakke med, men en del andre som aldri kommer til å få snakke med meg igjen. Det blir ikke den gode, gamle, snille John Arne, sier han.