– Eskil Pedersen har nok en gang vist at han ikke holder som leder. Hvem er det han prøver å overbevise når han sier de skal gjenreise Utøya? Planene er helt uakseptable for meg som mamma, sier Trine E. Aamodt til VG.

Aamodt mistet sønnen Diderik Aamodt Olsen (19) på Utøya 22. juli i fjor. Hun reagerer sterkt på planene om «nye Utøya» som ble presentert av AUF-ledelsen fredag. I alt skal det brukes nærmere 60 millioner kroner på rehabilitering og nybygg på øya.

– Dagen etter angrepet formulerte vi visjonen om å dra tilbake. Slik signaliserer vi at vi ikke vil la oss true til taushet, sa Eskil Pedersen til TV 2 torsdag.

LES OGSÅ: SE BILDENE: Aldri mer sommerleir på Utøya 22. juli

– Uakseptabelt

For Aamodt har de nye planene vært vanskelige å svelge.

– At det skal gå nye par hånd i hånd på Kjærlighetsstien, når man vet hvor mange som døde der, er for meg totalt uakseptabelt, sier hun rasende til VG.

AUF-leder Eskil Pedersen selv har ikke ønsket å kommentere saken overfor VG.

– Jeg har stor forståelse for at det er ulike meninger. Men det å ta Utøya tilbake er noe hele AUF står bak. Vi har hatt god dialog med den nasjonale støttegruppa, og vi er interessert i å få innspill fra alle som er berørte og alle som har mistet noen, sier nestleder Åsmund Aukrust.