– Jeg stengte ute hva som kunne ha skjedd med henne, sier han til TV 2.

LES OGSÅ: Over 100.000 minnes Sigrid på Facebook

Leteaksjonen

Helt siden ti-årsalderen har Bengt Eriksen kjent Sigrids pappa, Tom Schjetne. De møttes gjennom fotballen. Og da han, som en av de første som fikk beskjeden om at kameratens datter var forsvunnet, brukte han alle krefter på å hjelpe familien og prøve å finne den 16 år gamle jenta, som forsvant natt til søndag 5. august.

Allerede dagen etter hadde flere hundre frivillig meldt seg, og Bengt var med på å organisere leteaksjonen.

– Det var helt uvirkelig å se at så mange kom for å lete – utstyrt med regntøy, gummistøvler og kjepper. Jeg skjønte fort at dette må vi jo organisere. Vi måtte utnytte denne voldsomme ressursen, forteller han.

I skolegården på Østensjø skole har utrettelige frivillige møtt opp dag etter dag for å få instruksjoner fra den tidligere fotballspilleren- og treneren.

Siden Sigrid forsvant har ikke Bengt hatt mye tid til å lure på hva som kan ha skjedd med 16-åringen.

– Nei, jeg har ikke dét. Jeg tror ikke det gikk opp for meg hvor jævlig det var før den første torsdagen. Jeg sto i vinduet hjemme om natta. Det var mørkt og silregnet ute. Da tenkte jeg: «Familien aner ikke hvor datteren er, eller om hun blir plaget». Det var en grusom tanke. De er noen utrolige helter, forteller han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FRIVILLIGE: Hundrevis av frivillige lette flere uker etter den savnede 16-åringen. (Foto: TV 2)

LES OGSÅ: – Vi leter til vi finner henne

– Støtten har betydd mye for familien

De første ukene organiserte de søk etter Sigrid flere ganger om dagen. Litt etter litt trappet de ned, men ga aldri opp håpet om å finne henne.

Bengt er imponert over samholdet og medmenneskeligheten folk har vist:

– Det er ekstremt mange i Norge som har fulgt med på dette, og jeg tror mange er overrasket over at dette skjer i Oslo. Mange tror hovedstaden er en upersonlig og kald by. Men en storby består av mange enheter, og det kan sikkert være sånn i mange andre deler av Oslo også.

– Familien sier det betyr enormt mye for dem at så mange har bidratt. Det har hjulpet til å holde fanden på avstand. Støtten har fått dem opp om morgenen, og hjulpet dem å holde motet oppe.

For Bengt har det vært lange dager og netter, men han er opptatt av at dette handler ikke om ham. Det viktigste er at familien har fått støtte i en vanskelig tid:

– Vi som er nære venner skal være der, hjelpe dem, trøste dem, stille oss til disposisjon. Vi har fått skryt for det vi har gjort, men er det ikke det venner gjør? Vi er vokst opp med dette, gjennom fellesskapet i lagidretten på Oppsal.

LES OGSÅ: – Helt utrolig dersom ingen har sett Sigrid

Nærmiljøet

Bengt er født og oppvokst på Oppsal i Oslo, og på Oppsal Arena – som den gang het Trasop-hallen – spilte han fotball med Sigrids far.

– Vi er vel en ti-tolv kompiser som spilte fotball i Oppsal, og vi kjenner hverandre godt. Vi er først og fremst stolte av oppveksten vår og mulighetene vi har hatt her. Noen sier vi må være stolte av å fortsatt holde sammen, men vi er mest glade for å kjenne hverandre, sier Bengt.

Bengt er på hils med de fleste ved treningshallen. Han tror at mange i idrettsmiljøet har hatt nytte av samholdet og lagånden i søkene etter Sigrid.

– Veldig mange av disse i aksjonsgruppa spilte lagspill her. Blant dem som har vært ute og søkt har vi jo hatt litt ulike roller. I lagspill må du forstå rollen din, og du må akseptere at den henger sammen med andre roller. Sånn har det vært under letingen også.

LES OGSÅ: Politiet: – Det er Sigrid som er funnet

Funnet drept

Så kom sjokkbeskjeden. Etter en drøy måned med leting og en økende fortvilelse ble Sigrid funnet drept tirsdag denne uken.

– Den dagen familien fikk budskapet om at det var funnet et lik – og de ventet hele dagen til identifiseringen var over – går ikke an å beskrive, sier Bengt.

Eriksen har ingen fasit på hvordan man kan klare å trøste i en slik situasjon:

– Vi som er tettest på familien vet jo hva som skal til, men mange synes det er vanskelig. Og det skjønner jeg. Men hvis man pleier å si hei, så må man fortsette å si hei.

– Selv nære venner som er andre steder i landet lurer på om det det greit å ringe, sende en sms, banke på hvis de er i byen. Jeg håper de gjør det.

LES OGSÅ: Stabell: – Hele familien er i dyp sorg

Artikkelen fortsetter under bildet.

FUNNET DREPT: Etter å ha vært forsvunnet en måned ble Sigrid funnet i et skogholt på Kolbotn i Oppegård. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

– Ta godt vare på hverandre

Onsdag deltok familien under en minnemarkering på Østensjø skole. Bengt hadde lovet å takke de fremmøtte på vegne av Sigrids mor, far og lillesøster.

– Tusen, tusen, tusen takk til alle som har bidratt på vært deres vis. Det har holdt motet deres oppe, sa han til alle de som hadde møtt opp.

Bengt avsluttet minnestunden med en oppfordring fra de pårørende om at alle skulle ta godt vare på hverandre.

– Den voldsomme støtten og innsatsen fra kjente og ukjente har gjort uslettelig inntrykk på familien.

Den siste tiden har vært en tøff tid for alle i Sigrids nærmiljø – og alle som har fulgt saken. Fra hun ble meldt savnet til hun denne uken ble funnet drept.

– Vi har gjort så godt vi kunne, men det hjalp bare ikke.

LES OGSÅ: Sigrid-saken: Bydelen oppretter treffsted