Vazelina bilopphøggers-kjendisen Eldar Vågan (52) har ligget i hardtrening de siste ukene, og under lørdagens premieresending av TV2-programmet «Skal vi danse» viste han seg frem for det norske folk i enn betraktelig slankere utgave enn på lenge.

10 kilo slankere

– Jeg vet ikke hvor mye jeg har gått ned rent fysisk de siste tre ukene, men jeg har jo slanket meg litt det siste året. Jeg sa i et opptak at jeg har gått ned ti kilo bare i trynet, men jeg har vel gått ned litt andre steder på kroppen også, sier Eldar Vågan spøkefullt til «God kveld Norge».

Og det er ikke bare på det ytre plan at Vågan merker de postive endringene ved å trene.

eldar og elena (Foto: DR, © ps)

– Dette har jeg bare godt av. Jeg er 52 år og bruker hodet på noe annet, å lære seg noe nytt. Du vet, dette er kreativt, og jeg er avhengig av å være kreativ for å selge billetter for å ha noe å leve av. Det er rart med det å gjøre noe fysisk, å bevege seg, da får man idéer.

Les også: – Disse er klare for «Skal vi danse»

Strengt treningsregime

Eldars dansepartner Elena er beryktet for å være en av de aller strengeste danserne i TV-programmet, men Vågan selv anser hennes sterke temperament som en klar fordel.

eldar tykkere (Foto: Marius Gulliksrud, © aa)

– Hun er streng på en ordentlig måte. Jeg ba om å få noen som kunne stramme meg opp litt og ha regi på meg, for dette kan jeg ikke. Jeg er vant til å jobbe med profesjonelle folk og hun gir klar melding om hvordan det skal være. Det setter jeg pris på, sier Eldar Vågan til «God kveld Norge».

Vazelina-kjendisen forteller at han overhodet ikke kunne danse på forhånd, men mener at Elenas strenge treningsregime har gitt tydelige resultater.

Nest sisteplass

Lørdag danset den ti kilo lettere Eldar cha cha til «Everybody likes to chachacha», og havnet med sine 22 poeng på delt nest sisteplass sammen med Lars Erik Blokkhus.

Dommerne mente likevel at Vågan hadde dreisen på dansingen.

– Du byr så mye på deg selv, mente «Skal vi danse»-dommer Christer Tornell, og fikk i tillegg ros av Trine Dehli Cleve.

– Du har en fantastisk egenskap til å underholde. Du er deg selv, og det var fantastisk morsomt, uttalte Dehli Cleve i lørdagens «Skal vi danse».

Les også: Eldar Vågan drakk seg full på rødsprit