Wayne Rooney
Wayne Rooney

Rooney innrømmer: – Dette var min største tabbe i karrieren

Angrer bittert på at han i det hele tatt vurderte å gå til en annen klubb.

Manchester Uniteds stjernespiss Wayne Rooney skapte overskrifter verden rundt da han i september 2010 ga uttrykk for at han ville forlate Manchester United.

LES OGSÅ: Her er stjernene Ferguson kastet på dør

I en pressemelding stilte Rooney spørsmålstegn ved Manchester Uniteds ambisjoner og la ikke skjul på at han vurderte et klubbskifte.

Se hva Ferguson sa da Rooney ville vekk i videovinduet over!

Men nå, to år senere, innrømmer Wayne Rooney at denne episoden er den største tabben i sin karriere.

– Jeg havnet i en ond sirkel av dårlig form og kunne ikke komme ut av det. Og det var da jeg gjorde min største tabbe i min fotballkarriere

– Min største tabbe i karrieren
Det røper han i sin nye bok «Wayne Rooney – mitt tiår i Premier League», som avisen The Daily Mirror de siste dagene har presentert en rekke utdrag fra.

– I september 2010 hadde jeg slitt med ankelen og ikke fått spilletid. Jeg var frustrert over meg selv, min innsats, min skade og alle skriveriene rundt min person, skriver Rooney, før han fortsetter:

– Jeg havnet i en ond sirkel av dårlig form og kunne ikke komme ut av det. Og det var da jeg gjorde min største tabbe i min fotballkarriere, fortsetter han – og sikter til pressemeldingen der han sådde tvil om sin fremtid på Old Trafford.

– I oktober sendte jeg ut en pressemelding der jeg offentlig ga uttrykk for min misnøye på Old Trafford. Kunne jeg få det bedre en annen plass?

FIKK BOT: Wayne Rooney ble bøtelagt av Ferguson i romjulen. (Foto: CARL DE SOUZA/Afp)
FIKK BOT: Wayne Rooney ble bøtelagt av Ferguson i romjulen. (Foto: CARL DE SOUZA/Afp)

Sjokkbølger og hektisk møtevirksomhet
Uttalelsene til Rooney i den mye omtalte pressemeldingen sendte sjokkbølger gjennom en hel fotballverden. På Old Trafford førte det til umiddelbar og hektisk møtevirksomhet.

– Det ble stor oppstandelse. Intern i United for hvordan de kunne løse dette, og rundt omkring i verden ville alle ha sin mening om saken. Men tingen er at ingen egentlig visste hva som foregikk i livet mitt på den tiden, konstaterer Rooney.

Og slår fast:

– Ingen av dem forstod hvor jeg var i min karriere. De visste ikke hvor jeg hadde hodet mitt.

Wayne Rooney (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Wayne Rooney (Foto: ANDREW YATES/Afp)

– Han forklarte meg at gresset ikke alltid er grønnere på den andre siden. Og han har fullstendig rett. Jeg liker meg her jeg er

Ferguson grep inn
Til slutt grep sjefen Sir Alex Ferguson inn.

Etter en prat med den mektige manageren på Old Trafford var Rooney ikke lenger i tvil om hvor han ville fortsette karrieren.

– Så kom manageren inn i bildet. Han sa at av og til så ser du en ku på den andre gården og du tror den er bedre enn den kuen du har. Men slik fungerer det ikke i virkelighet, beskriver Rooney.

– Han forklarte meg at gresset ikke alltid er grønnere på den andre siden. Og han har fullstendig rett. Jeg liker meg her jeg er. Manchester United vil akkurat det samme som meg; vinne troféer, oppnå suksess og bli den beste, slår Rooney fast.

PS: Etter episoden skrev Wayne Rooney under en ny femårskontrakt som sikret ham rundt 1,8 millioner kroner i uken.