Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag for to uker siden ble Breivik dømt til 21 års forvaring for terroraksjonene mot regjeringskvartalet og mot AUF. Til sammen ble 77 mennesker drept av bilbomben og Breiviks aksjon på Utøya.

Terroristen ble dømt tilregnelig. Siden den første sakkyndigrapporten, som fant ham utilregnelig i gjerningsøyeblikket, har Breivik sagt at han kom til å anke dersom han ble dømt etter den. Hvis han derimot ble dømt tilregnelig, har han sagt at han ikke kommer til å anke.

LES OGSÅ: Vigrid vil melde Eskil Pedersen til politiet

Aktoratet meddelte at de ikke kommer til å anke dommen samme dag som den ble opplest. Det samme gjorde Breivik via sin forsvarer, men han har likevel formelt hatt muligheten frem til fredag.

Breiviks forsvarer, Geir Lippestad, skal sammen med sitt forsvarerteam til Skien Fengsel fredag for et siste, avsluttende møte med terroristen. Breivik er midlertidig plassert i Skien, mens Ila fengsel bygger om for å kunne ta hånd om den terrordømte 33-åringen.

Ifølge Lippestad kommer ikke Breivik til å anke, noe som vil si at terrorrettssaken får sin endelige, formelle slutt i dag.

LES OGSÅ: Lippestads kone: – Håper dommen ikke ankes

Saken vil bli fulgt utover dagen på tv2.no og TV 2 Nyhetskanalen