Christine Koht er klar med nytt sceneshow på Drammen teater.

Programleder og komiker Koht har kjøpt seg hus i Tønsberg som hun og forfattersamboeren Pernille Rygg bruker som kontor – og i videovinduet over får du være med hjem til det fargerike paret.

Jeg var jo veldig tynn, vet du. Jeg var jo først 83 kilo, det høres jo veldig mye ut, men jeg brukte tre år veldig målrettet på å gå ned i vekt.

Ble for tynn

Koht fikk mye oppmerksomhet i media da hun begynte å gå ned i vekt. Først meldte hun om 12 kilo ned, så 16.

Til slutt gikk treningen og slankingen over stokk og stein.

– Kjolen jeg brukte på Oslo Fashion Week i fjor var under størrelse 34, Jeg var jo veldig tynn, vet du. Jeg var jo først 83 kilo, det høres jo veldig mye ut, men jeg brukte tre år veldig målrettet på å gå ned i vekt.

Ekstrem slanking

Christine brukte «Homsepatruljen»-aktuelle Tore Vik som personlig trener, og sammen la de en slagplan for Kohts nye kropp.

– Jeg gikk ned og ned og ned, så skulle det egentlig holde med 70 kilo og så 65. Men det som skjer når man slanker seg er at det er ikke tynt nok, det er ikke bra nok. Men jeg ble ikke lykkelig, det var liksom ikke drømmen, sier Koht åpenhjertig til «God kveld Norge».

Dermed bestemte hun seg for å legge på seg igjen.

– Fire måneder tok det, så nå er jeg 83 kilo igjen.

– Jeg gjør dametingene og Pernille gjør mannetingene

Christine og samboeren Pernille har vært et par i 22 år.

De har valgt å ikke få barn, men har i stedet hundene Pippi og Lille, som får mye oppmerksomhet.

– Egentlig kunne du og jeg hatt kjærlighet til fire barn. Men det blir jo bedre med pels, sier Christine, og sikter til hundene.

– Jeg er kvikk i hodet, men egentlig litt sånn treg lesbisk ellers i kroppen. Pernille er motsatt, hun er treg i inni og kvikk utenpå. Og vi har jo roller: Jeg gjør dametingene og Pernille gjør mannetingene. Bortsett fra at jeg kjører bil. Det er mann, sier Koht med et smil.

Like forelsket etter 22 år

– Fortell hvor glad du er i meg da, utbryter Christine med et smil.

– Jeg elsker deg veldig høyt, svarer Pernille.

– Fortell hvorfor du elsker meg, følger Christine opp.

– Fordi du er så teit, ler Pernille.

– Ja, ler Christine. Og jeg elsker deg. Tenk deg det da. Vi har vært sammen i 22 år!

Nytt show

Nå er elleville Koht igjen aktuell med show.

– Jeg ler veldig mye av mitt eget manus. Det handler litt om mamma, barndom og 70-tallet, men mitt livsprosjekt har jo vært: Hvordan kan jeg være mest mulig meg selv, uten å få nervesammenbrudd.