pk_live
pk_live
SigridPK000006
SigridPK000006

Politiet tror Sigrid var et tilfeldig offer

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde redegjør for pågripelsen av de to siktede i Sigrid-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi er over i en ny fase. Vi har lett etter Sigrid i fire uker, og i går fikk vi et gjennombrudd. Vi ønsker ikke å gå ut med detaljer knyttet til dødsårsaken foreløpig, da det kan ødelegge for etterforskningnen, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

LES OGSÅ: Politiet: – Det er Sigrid som er funnet

Politiet skal ha mottatt tips om en av de siktede fra Sunnmøre politidistrikt 24. august, og iverksatte undersøkelser som ledet videre til taktisk etterforskning.

– Vi jobbet med tipset fortløpende, og kom til det punktet der vi aksjonerte og fikk to personer siktet for drapet på Sigrid, sier Rohde.

– Vi kan ikke si at dusør har spilt en avgjørende rolle, men vi jobber videre med avhør av kretsen rundt de siktede. sier Rohde.

LES OGSÅ: – Kan ikke skjønne at det er 64-åringen

– Et tilfeldig offer

Deres hovedteori er at Sigrid var et tilfeldig offer. Politiet skal ikke ha funnet noen relasjon mellom noen av de siktede og Sigrid.

– Av hensyn til etterforskningen vil vi ikke si noe om hva som har skjedd med Sigrid, men vi jobber ut fra flere teorier. Vi vil ikke besvare spørsmål om tekniske spor, sier Rohde.

Det skal ikke være noe nytt om biler som er etterlyst i saken.

– Vi mener vi er på riktig spor, men det gjenstår mye arbeid i saken.

Hun opplyser at det ikke er politiet som har stengt Facebook-kontoen til den siktede 37-åringen.

– Vi jobber med å få klarhet i hva som har skjedd med denne kontoen, sier Rohde.

LES OGSÅ: Hatmeldinger hagler mot drapssiktet på nettet

Fremstilles for varetektsfengling

Avhørene av de to siktede ble avsluttet tirsdag kveld, men Rohde ville ikke gå inn på hva som skal ha kommet frem i disse avhørene.

Politiet mener de har skjellig grunn til mistanke, men hvilke bevis de har mot de to har de foreløpig heller ikke gått ut med.

– De to drapssiktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag, sier Rohde.

På pressekonferansen tirsdag ville ikke politiinspektør Hanne Kristin Rohde redegjøre for pågripelsen av 37-åringen og 64-åringen, som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

LES OGSÅ: Dette er 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid

Savnet i en måned

Sigrid forsvant på Østensjø i Oslo natt til 5.august, etter at hun hadde vært på besøk hos en venninne. Hun ble funnet på Kolbotn i Akershus, rundt 20 minutter fra Østensjø, mandag 3. september.

To personer ble pågrepet i et forretningslokale i umiddelbar nærhet til skogholtet der den avdøde ble funnet. Disse ble tirsdag siktet i saken.

Politiet skal også ha funnet en rød stasjonsvogn ved forretningslokalene der de to ble pågrepet. Bilen skal passe til beskrivelsen av den bilen politiet tidligere har etterlyst i saken.

Tirsdag ettermiddag avholdt Rohde og politioverbetjent Grete Lien Metlid en kort pressekonferanse der de opplyste at det var den savnede 16-åringen som ble funnet død, og at de hadde siktet de to personene for drapet.

LES OGSÅ: Hatmeldinger hagler mot drapssiktet på nettet

Avhøres ikke onsdag

Både 37-åringen og den 64 år gamle mannen satt tirsdag i lange avhør i Politihuset på Grønland.

– Min klient vil ikke bli avhørt onsdag, sier 64-åringens advokat, Aase Karine Sigmond, til NTB.

Hun var til stede under avhøret tirsdag der den siktede avga en fri forklaring.

– Han ønsker å forklare seg slik at politiet kan sjekke ham ut av saken. Han har ikke tidligere hatt noen befatning med politiet, sier advokaten.