Solveig Kloppen Marcus Dawson
Solveig Kloppen Marcus Dawson

Her blir Solveig Kloppen rørt til tårer

– Fy søren det er så vakkert.

I kveldens program av «Norske Talenter» fikk vi møte 13 år gamle Marcus Dawson som har sunget i Sølvguttene lenge. Men hans fartsid i guttekoret kan snart være over, for karriereknekken til en sølvgutt er som kjent; stemmeskiftet. Dawson vil derfor å løsrive seg fra koret i håp om en solokarriere.

Stemmeskiftet er rett rundt hjørnet

– Det er risky business å synge rett før stemmeskiftet. Det kan komme når som helst, sier 13-åringen.

Men til tross for at Dawson snart synger sin siste sølvtone, leverte han en klokkeklar audition i «Norske Talenter». De lyse tonene fikk programleder Solveig Kloppen til å gråte.

– Å, fy søren det er så vakkert. Herregud, sier Kloppen og legger hendene foran ansiktet mens tårene fyller øynene hennes.

Se hans opptreden øverst i saken!

Trollbandt Mia Gundersen

Det var flere en programlederen som ble rørt av 13-åringens opptreden. Han fikk stående applaus fra publikum, og dommerne sparte ikke på skussmål i sin tilbakemelding.

– Du trollbinder med den klangen i stemmen din. Den er jo klokkeklar, og det var rett og slett nydelig, sier Mia Gundersen.

– Marcus du har en fantastisk stemme, og jeg var helt med på den reisen der. Det var bare vakkert, og vi leter etter talenter, og der står du på scenen, sier Adil Khan.

Høyt sangnivå

Dommerne mener han møter stor konkurranse, men gav ham muligheten til å hevde seg videre i talentkonkurransen.

– Det er mange gode sangere i forskjellige sjangere som har gått videre, så du har noe å måle deg med. Men du får en sjanse av meg, sier Gundersen mens de to meddommerne samtykker og sender 13-åringen videre i «Norske Talenter».

Les også: David (10) fikk stående applaus i «Norske Talenter»

Må holde på stemmen

13-åringen er derfor avhengig av å holde på guttestemmen utover høsten, og Alex Rosèn krysser fingrene.

– Du synger med guttestemmen din. Det er jo en stemme man bare har en liten periode i livet, og du er vel omtrent på dørstokken der tenker jeg, sier han i sin tilbakemelding.

– Vi får bare krysse fingerene på at du klarer å holde stemmen, avslutter Rosèn og ler.

Les alt om talentprogrammet her.