HATMELDINGER: Den siktede 37 åringens facebookside er sperret etter en strøm av hatmeldinger. (Foto: Skjermdump/Montasje: TV 2)
HATMELDINGER: Den siktede 37 åringens facebookside er sperret etter en strøm av hatmeldinger. (Foto: Skjermdump/Montasje: TV 2)

Hatmeldinger hagler mot drapssiktet på nettet

Identiteten til én av de siktede i Sigrid-saken spres på sosiale medier. Nå er facebook-kontoen til 37-åringen sperret.

Selv om mediene anonymiserer begge de siktede har det ikke vært enkelt å holde navnet til den siktede 37-åringen borte fra søkelyset.

Identiteten spres

På sosiale medier som Facebook og Twitter har navnet hans og lenker til mannens facebookside, blitt spredt som ild i tørt gress. Reaksjonene er sterke blant folk som antar mannen er skyldig i drapet, og han blir bombardert med hatmeldinger og drapstrusler.

at du kan gjøre noe så synt, gå og drepe en jente på 16 år som akuratt har begynt og leve livet sitt, tenker du ikke på hva foreldrene til sigrid vil føle det nå!? du er en syk mann du burde havne i fengsel og der vil du råtne og dø!

Les også: Dette er 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid

– Heng deg din psykopat!

Raseriet hos mange er nesten ute av kontroll. Brukere oppfordrer både til drap og selvmord under fult navn. Denne type trusler er i seg selv straffbare.

«Du er psykopat jævla tjukke helvete! heng deg asap» lyder en av meldingene på mannens facebookside.

«Håper du blir låst inn med Breivik så kan dere sitte og diskutere hvordan dere hater styresmaktene og hvordan dere dreper barn til dere dør... Måtte du aldri få se dagslys igjen din syke syke mann», lyder en annen.

Du er psykopat jævla tjukke helvete! heng deg asap

Les også: Drapssiktet (37) brukte ordet «Chiller'n» i blogginnlegg

Over natten har også noen av den siktedes venner skrevet støtteerklæringer til mannen, og minner andre skribenter på at alle er uskyldige til det motsatte er bevist.

Onsdag formiddag ble facebooksiden hans sperret.

Aktiv nettbruker

Den siktede har vært svært aktiv på sosiale medier både via Facebook og en egen blogg der han omtaler seg som en sjenert gutt som venter på den rette. Han har den siste tiden skrevet lange statusoppdateringer som virker usammenhengende og til dels paranoide.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). (Foto: PRIVAT)
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). (Foto: PRIVAT)

Lørdag skrev han følgende: «Sitter og grubler i morgentimene ... Grubler på livet, vennene mine, naboene og familien min. Jeg grubler og tenker så det knaker, og tenker på situasjonen som er oppstått!»

Videre skriver han hvordan han føler seg forfulgt av politiet, og spør om hvorfor han blir sett på som et monster.

Les også: Over 100.000 minnes Sigrid på Facebook

Voldsdømt

Mannen er tidligere dømt for vold mot en kvinnelig nabo. Han skal umotivert ha slått henne flere ganger i hodet med en jernstang i 2007. Han har også vært tiltalt i mindre kriminalsaker, som trolig har vært mens han har vært psykotisk.

Politiet var på jakt etter mannen forrige mandag etter at det var kommet inn bekymringsmelding om mannens helsetilstand. Etter det tv2.no kjenner til valgte politiet å bevæpne seg av hensyn til mannens fortid.

Politiet fant ikke mannen. Etter alt å dømme var han ikke på dette tidspunkt i politiets søkelys for Sigrids forsvinning.

Les også: Her jakter politiet på siktet 37-åring forrige mandag

Den siktede 64-åringen har ikke noe kriminelt rulleblad fra før, og har ikke hatt den samme stormen rundt sin person som 37-åringen.

Det har ikke lykkes tv2.no å få tak i 37-åringens forsvarer, John Christian Elden, for kommentar.