drillo (Foto: Scanpix)
drillo (Foto: Scanpix)

Drillo: – Det er flere spørsmålstegn enn vanlig

Egil Olsen innrømmer at han mer usikker nå enn han pleier å være foran en viktig landskamp.

Lillestrøm/Oslo sentrum (TV 2 Sporten): 70-åringen overrasket både Fotball-Norge og litt seg selv ved å vrake både Morten Gamst Pedersen og Erik Huseklepp samt småskadde Christian Grindheim til VM-kvalifiseringskampene mot Island og Slovenia.

Inn har unggutter som Magnus Wolff Eikrem, Joshua King og Vegard Forren kommet sammen med veteranen Kjetil Wæhler.

Også Drillo selv innrømmer at det er mange spørsmålstegn og flere vurderinger enn vanlig som må gjøres før han blinker ut de 11 som får starte i Reykjavik fredag.

– Det er nok litt flere spørsmålstegn enn vanlig, ja. Klart flere enn det pleier å være, sier Drillo til tv2.no.

– Kan det også være en fordel?

– Ja, det kan det. Det er vanskelig å si at det er et drawback, men det er en utfordring for meg å gjøre de rette valgene.

To-tre klare
Drillo forteller at han flere ganger har hatt så godt som hele laget klart allerede når han har presentert troppen. Nå er situasjonen helt annerledes.

– Hvor mange plasser har du klare i hodet?

– Et par-tre.

brede
brede

TV 2s fotballekspert Henning Berg mener kun Brede Hangeland, John Arne Riise og Håvard Nordtveit har grunn til å føle seg trygge. Riise tok det pent på tirsdagens trening med ømme lysker, mens Moa, det soleklare førstevalget på topp, har slitt med ryggen i flere uker.

– Jeg var litt spent på Moa, men han så pigg ut, sa Drillo etter treningen.

Pigg var også Bjørn Helge Riise som vurderes først og fremst som indreløper mot Island og Slovenia. Det vil i så fall bli LSK-spillerens første landskamp siden Portugal-møtet i fjor sommer.

Keeperduell
Rune Almenning Jarstein gjorde to tabber i generalprøven mot Hellas og presses av Espen Bugge Pettersen. Tom Høgli har hatt et godt grep om høyrebacken, men er benket i Club Brugge og Espen Ruud kan være et alternativ der. På stopperplass er det først og fremst Vadim Demidov og comebackklare Kjetil Wæhler som konkurrerer om plassen ved siden av Brede Hangeland.

På kantene er Tarik Elyounoussi, Daniel Braaten, Alexander Søderlund, Joshua King, Jonathan Parr og delvis Bjørn Helge Riise aktuelle. Inne på midten heter alternativene Alexander Tettey, Markus Henriksen, Magnus Wolff Eikrem, Ruben Yttergård Jenssen og Bjørn Helge Riise i tillegg til Håvard Nordtveit.

– Det er mange plasser det er store spørsmåltegn ved. Man må vel tilbake til før min tid før man hadde så stor usikkerhet rundt et landslagsuttak, sier Henning Berg.

640994