SKULLE PÅGRIPES: Allerede forrige mandag skulle politiet pågripe den siktede 37 åringen for at han skulle fremstilles for lege i Ålesund. (Foto: Per Christian Dyrø / TV 2)
SKULLE PÅGRIPES: Allerede forrige mandag skulle politiet pågripe den siktede 37 åringen for at han skulle fremstilles for lege i Ålesund. (Foto: Per Christian Dyrø / TV 2)

Her jakter politiet på siktet 37-åring forrige mandag

Skulle pågripes og fremstilles for lege i Ålesund. En uke senere ble han pågrepet på Kolbotn for drapet på Sigrid Schjetne (16).

I 12-tiden forrige mandag rykket bevæpnet politiet ut for å pågripe 37-åringen som nå er siktet for drapet på 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Etter det tv2.no kjenner til valgte politiet å bevæpne seg av hensyn til mannens fortid. Flere politipatruljer og en ambulanse var involvert i aksjonen.

Politiet jaktet på mannen i en aksjon i nabolaget hvor 37-åringen har adresse i Ålesund. Grunnen til at politiet aksjonerte var at mannen skulle fremstilles for lege for å vurdere helsetilstanden hans etter at de hadde fått en bekymringsmelding. Men politiet fant ikke mannen.

Etter alt å dømme var mannen da ikke i politiets søkelys for Sigrids forsvinning.

Pågrepet av bevæpnet politi

Mandag kveld, en uke etter politiet lette etter mannen, ble 37-åringen pågrepet på Kolbotn sammen med en 64 år gammel mann. De er begge siktet for drap og medvirkning til drap på 16 år gamle Sigrid Schjetne som hadde vært savnet siden hun forsvant fra hjemområdet sitt på Østensjø natt til 5. august.

siktet1 (Foto: Privat)
siktet1 (Foto: Privat)

Etter det TV 2 får opplyst var blant annet beredskapstroppen i Oslo med på pågripelsene, som ble gjort rett før de fant liket i skogen like i nærheten.

Det kan tyde på at politiet ikke tok noen sjanser da de skulle pågripe kjenningen, på samme måte som han ble pågrepet i Ålesund en uke tidligere.

Aktiv på nettet

I juni i år tok politiet mannen for mindre, alvorlige kriminelle forhold - som de mener ble begått mens mannen var psykotisk.

På et bilde TV 2 har fått tilgang til, poserer 37-åringen med en stor kniv. Mannen er svært aktiv på sosiale medier, blant annet på Facebook.

Men mellom 2. og 20. august er det svært stille fra mannen på nettet. Sigrid Schjetne forsvant natt til 5. august da hun var på vei hjem fra besøk hos en venninne på Østensjø i Oslo.

Når den siktede først skriver igjen på Facebook, hevder han at politiet er ute etter ham. Mannen skriver lange innlegg om hvordan han mener politiet og helsevesenet gjør livet vanskelig for ham.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). (Foto: PRIVAT)
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). (Foto: PRIVAT)

Emosjonell ustabil

37-åringen som er pågrepet er opprinnelig fra Ålesund og betegnes som en kjenning for politiet. For fem år siden ble mannen dømt for grov vold. Da slo han uprovosert ned en nabokvinne med en jernstang.

Retten fant den gang at mannen var ustabil, men strafferettslig tilregnelig, og han ble dømt til to års fengsel.

De fant den gang at diagnosene dyssosial personlighetsforstyrrelse, emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse og panikklidelse var forenlige med mannens tilstand.

Tirsdag har politiet på nytt vært inne i mannens leilighet i Ålesund for å sikre eventuelle tekniske spor.

Kilder TV 2 har vært i kontakt med som kjenner til 37-åringen fra tidligere, beskriver ham som en enstøing i nabolaget hvor han vokste opp deler av ungdommen. Vennene han omgikk var langt yngre enn ham selv.

37-åringens forsvarer, John Christian Elden, opplyser til TV 2 tirsdag kveld at hans klient stiller seg uforstående til drapssiktelsen.

– Han mener politiet må sjekke ut tekniske spor som vil vise at han ikke kan ha begått dette drapet, at han har alibi. Han håper å bli sjekket ut av saken, sier mannens forsvarer, advokat John Christian Elden til NTB.