ETTERFORSKES: Politiet har startet etterforskning av stortingsrepresentant og Ap politiker Thor Erik Forsberg etter han har fortalt om jevnlig narkotikamisbruk over flere år. (Foto: Pål Martin Rossing/TV 2)
ETTERFORSKES: Politiet har startet etterforskning av stortingsrepresentant og Ap politiker Thor Erik Forsberg etter han har fortalt om jevnlig narkotikamisbruk over flere år. (Foto: Pål Martin Rossing/TV 2)

Forsberg: – Beklager bruk av narkotika

– Jeg jobber steinhardt med meg selv, sier Ap-politikeren.

Stortingsrepresentant og Arbeiderpartipolitiker Thor Erik Forsberg er under etterforskning av politiet etter å ha vedgått langvarig narkotikamisbruk.

I et intervju med Sarpsborg Arbeiderblad mandag forteller Forsberg åpent om jevnlig bruk av cannabis over flere år – helt inntil nylig.

LES OGSÅ: Ap-politiker vrakes etter hasjrøyking

Det kan koste ham plassen som stortingsrepresentant.

Beklager narkotikamisbruk

– Jeg fikk muligheten til å trekke meg av personlige grunner, forteller Forsberg til TV 2 mandag.

Men selv ønsket han å være åpen om sitt misbruk – og på den måten få komme med en beklagelse overfor velgerne som har stemt på ham.

– Jeg vil beklage det tillitsbruddet overfor velgerne, sier han.

LES OGSÅ: Forsberg får full støtte av AUF etter hasjinnrømmelse

Misbruket skal ha startet i kjølvannet av at samboeren mistet livet på tragisk vis. Sorgen ble tung å bære og Forsberg forklarer at bruken av cannabis for hans del var en erstatning for antidepressiva og andre reseptbelagte legemidler.

– Når det har vært som tyngst, så har det vært en måte å holde hodet over vannet på. Noen tapsopplevelser i livet sitter veldig lenge i, forteller en preget Forsberg til TV 2.

Se intervju med Thor Erik Forsberg øverst i saken.

Kalles inn til avhør

I intervjuet med lokalavisen sier Forsberg at han for tre uker siden bestemte å legge narkotikabruken bak seg. Han garanterer også at han aldri har vært ruset på jobb etter at han ble stortingsrepresentant i 2009.

Nominasjonskomiteen i Østfold Ap har likevel valgt å utelate han fra sin liste over 20 aktuelle stortingskandidater.

– Jeg vil ikke forskuttere noe som helst, men nominasjonskomiteen har markert sin holdning til ulovlige rusmidler ved å si at det ikke er forenlig med å bli valgt inn i den lovgivende forsamling, sier Arne Øren, leder i nominasjonskomiteen i Østfold Ap, til TV 2.

Får stor sympati

Representanten har for øvrig fortsatt stor støtte i deler av partiorganisasjonen. Blant annet ønsker AUF i Østfold at Forsberg skal være deres kandidat i valget neste høst. Også fagbevegelsen i Forsbergs hjemfylke er tydelige på at de ønsker fire nye år på Stortinget for 32-åringen.

– Vi er klare på at vi fortsatt støtter Forsberg. Fagbevegelsen har ikke tradisjon for å sparke beina under folk som sliter litt. Han har tatt et oppgjør med det han har gjort og har kommet styrket ut av det, mener Stig Hansen, daglig leder i Østfold Fagforening til VG.

LES OGSÅ: Ap-Forsberg vil legalisere stoffet han selv har misbrukt

Politiet i Forsbergs hjemby Sarpsborg opplyser at Forsberg vil bli kalt inn til avhør i kjølvannet av mandagens medieoppslag.

– Vi har opprettet sak og starter etterforskning som går på bruk og besittelse av narkotika, sier fungerende kriminalsjef Sigmund Andersen ved Sarpsborg politistasjon til Sarpsborg Arbeiderblad.