En ny sesong av «Luksusfellen» er med andre ord igang.

Onsdag er det Hans Erik Christoffersen (30) og Nina Warhus (28) som får hjelp til å komme seg ut av livet som gjeldsslaver.

Det første de må gjøre, er å ordne opp i de ubetalte strømregningene, ellers blir strømmen til fembarnsfamilien kuttet.

Falsk trygghet

– Å kjøpe vårt eget hus ga oss trygghet, sier Nina Warhus, som flyttet sammen med Hans Erik for to år siden.

Men økonomene i «Luksusfellen» finner raskt ut at Tønsberg-familien er alt annet enn trygg. De er ikke langt unna å miste huset.

Til sammen har paret opparbeidet seg en gjeld på over fem millioner kroner - mye mer enn de trodde de hadde. Uten hjelp fra foreldrene hadde de ikke klart seg.

Les også:Programlederne: – Det er menn som detter i «Luksusfellen»

Campingvogn til 200 000

Bare strømregningene utgjør 70 000 ubetalte kroner.

De må låne penger for å få nok mat på bordet. Hele livet er på kreditt, og paret synes det er vondt å erkjenne hvor lite kontroll de har hatt over eget forbruk.

Spesielt har de store problemer med å forklare hvorfor de nylig kjøpte seg en campingvogn til over 200 000 kroner. Foreldrene måtte ta opp lån for å finansiere den.

– Det er veldig rart at de ikke har lært! De løser ikke problemene ved å ta opp nye lån og ved å påføre foreldrene gjeld, sier Magne Gundersen, en av «Luksusfellen»-økonomene til «God kveld Norge».

– Dette er en advarsel

– Dette programmet er en advarsel til alle unge, og en advarsel til alle foreldre: Man skal tenke seg veldig godt om før man låner penger til barnas forbruksting, fortsetter Gundersen.

Ninas inntekt som barnehageassistent er beskjeden, og Hans Erik Christoffersen tjener ikke nok som matros til å få hverdagen til å gå rundt.

Det er krise, og det er høyst usikkert hvor mye økonomisk støtte de kan bidra med til barna i årene som kommer, hvis de ikke får orden på økonomien.

Siste utvei

I dag ligger parets situasjon til behandling hos Namsmannen; her har Nina og Hans Erik søkt om gjeldsordning.

Dette er en siste utvei for personer som er helt ute av stand til å betale ned gjelden sin, personer som ikke har klart å komme til en overenskomst med sine kreditorer.

Hvis en gjeldsordning blir etablert, vil Nina og Hans Erik etter et visst antall år få mulighet til å starte med blanke ark.

Fram til da er fembarnsfamilien forpliktet til en svært nøktern livsstil.

«God kveld Norge» har vært i kontakt med Hans Erik Christoffersen og Nina Warhus. De ønsker ikke å uttale seg om programmet.