Den lille tyske jenta ønsket seg hull i ørene, og foreldrene gikk etterhvert med på det.

Opplevelsen ble imidlertid noe langt annet enn de hadde sett for seg, og fredag måtte en sivil domstol i Berlin avgjøre om jenta og foreldrene skulle få kompensasjon for opplevelsen.

Når synes du barna kan få hull i ørene? Si din mening i høyrekolonnen.

500 kroner i kompensasjon

Foreldrene mener jenta ble påført unødvendig mye smerte da det oppsto komplikasjoner i det ene øret. Da hun ble tatt med til lege tre dager senere viste hun fortsatt tegn av å være traumatisert, skriver den tyske avisen Bild.

Foreldrene forlagte 70 euro, tilsvarende drøye 500 kroner, i kompensasjon, noe innehaveren av piercingsalongen gikk med på.

Foreldre har ulikt syn på om det er greit å la små barn få hull i øret. Se videoreportasje:

Men nå kan saken få et rettslig etterspill for foreldrene, for dommeren vil gjerne undersøke lovligheten av det foreldrene har gjort. Dommeren vil også undersøke om innehaveren av piercingsalongen kan ha gjort noe ulovlig.

Ifølge thelocal.de sier dommeren at det er tvilsomt om det å la barn få ta hull i ørene er det beste for barnet.

Vil ha forbud

Lederen i den tyske barnelegeforeningen, Wolfram Hartmann, vil ha et forbud mot at barn får hull i ørene.

– Enhver inngrep i en sunn barnekropp er problematisk, og kan føre til alvorlig betennelse, sier Wolfram Hartmann til Frankfurter Sonntagszeitung.

Sammenligner med omskjæring

Saken om den lille jenta med hull i ørene har fått mye omtale i Tyskland og kommer i kjølvannet av en omskjæringssak i Köln tidligere i år.

En muslimsk lege utførte en omskjøring på en fire år gammel gutt. To dager senere måtte gutten fraktes til legevakten for han blødde fortsatt.

I mai avgjorde en tysk domstol at omskjæring, uten at det var medisinsk nødvendig, er et «alvorlig og irreversibelt inngrep mot et menneskes integritet».

Hartmann sier i intervjuet med Frankfurter Sonntagszeitung at det å lage hull å ørene på barna, uten at det er nødvendig, påfører skade og ødelegger barnets integritet, på samme måte som en omskjæring.