Trio
Trio

Ekspertene vurderer: Dette er sommervinduets beste Tippeliga-signeringer

Øyvind Alsaker og Petter Myhre har plukket ut hver sin topp tre-liste. Gi din stemme her!

For mange Tippeliga-klubber har det vært en hektisk sommer på overgangsfronten. På overgangsvinduets siste dag ble til sammen nesten tjue spillere solgt, kjøpt, leid inn eller leid ut. Henning Hauger, Magnus Lekven og Marcus Pedersen var noen av de mest profilerte spillerne som beveget på seg.

Erik Huseklepp, Thorstein Helstad, Bjørn Helge Riise og Tarik Elyounoussi har også funnet seg nye klubber i løpet av sommermånedene. TV 2s fotballeksperter Petter Myhre og Øyvind Alsaker ble spurt om hvilke tre spillere de mener er de beste signeringene (ekskludert utlån) i Tippeligaen. Begge har Erik Huseklepp og Tarik Elyounoussi på topp tre-listen.

Hvem synes du er vinduets beste signering? Si din mening i kommentarfeltet og stem!

– Det har vært et unormalt bra overgangsvindu, sier Myhre.

LES: Her er alle Tippeliga-overgangene

Både han og Alsaker understreker at det er svært vanskelig å plukke ut de tre beste.

– Jeg tar utgangspunkt i spillerne som har blitt kjøpt inn eller hentet på fri transfer. Det er ekstremt vanskelig å plukke ut tre, for det er veldig mange faktorer som spiller inn. Det kan være alt fra salgspotensiale til hvor viktige brikker spillerne blir i klubbene de kommer til, sier Myhre.

– Det er fortsatt tidlig å slå fast hvilke spillere som er de beste signeringene, sier Alsaker.

Her er Alsakers topp 3:
– Huseklepp til Brann er en god deal. Det er et eller annet med symbolet Huseklepp. Han er viktig for publikumsinteressen i Bergen, selv om han ikke har slått helt til ennå. Han er jo en entertainer når han er i form, og jeg tror han blir bra igjen i Brann.

huseklepp (Foto: Scanpix)
huseklepp (Foto: Scanpix)

– Tarik Elyounoussi til Rosenborg er også en bra deal. Han har vært en av Tippeligaens beste spillere denne sesongen. Han har sett veldig bra ut, også på landslaget. Jeg synes det er litt rart at de gjemmer ham ute på kanten, men mot Legia spilte han helt på topp.

LES: Henning Hauger tilbake til norsk fotball

– Til slutt synes jeg Torgeir Børven er et bra kjøp. Han er en skikkelig avslutter. Vålerenga har bommet mye på spissplass de siste årene. Børven er et tryggere valg. Han er ung, han er norsk, og jeg føler meg sikker på at det blir en bra signering.

Hvem synes du er vinduets beste signering? Si din mening i kommentarfeltet og stem!

Her er Myhres topp 3:
– Tarik Elyounoussi. Han tilfører fart og tempo i de øverste posisjonene i RBK. I tillegg kan han bekle alle de fire offensive rollene i Rosenborg. Han tilfører både elleveren og laget noe de ikke hadde fra før. Han er i ferd med å ta det siste steget på landslaget, og han er en spiller RBK kan tjene penger på.

Tarik
Tarik

– Erik Huseklepp. Han er en Brann-gutt og en spiller som skaper liv i Brann og Bergen. Han har riktignok ikke vist hva han er god for så langt, men Huseklepp trenger tid. Jeg er sikker på at han blir en flott tilvekst.

– Bjørn Helge Riise. Han er allerede inne i landslagsdiskusjonen. Du vet hva du får med Riise. Han er ærgjerrig, og han styrker et midtbaneledd som har vært sårbart i flere sesonger.