Kjetil Rekdal (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)
Kjetil Rekdal (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)

Rekdal hyllet etter kritiske presseoppslag: – Helt riktig at de er fornøyde med treneren sin

Aalesund-sjefen fikk supporterklubbens støtte, og svarte med tre poeng mot Hønefoss.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalesund-
Hønefoss 2-0

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Da Aalesund dro til Hønefoss i april, fikk Kjetil Rekdals mannskap merke at det nyopprykkede laget ikke hadde tatt seg til Tippeligaen for moro skyld.

AaFK leverte en grusom forestilling på AKA Arena, og ble sendt hjem med 1-3-tap etter to mål av Riku Riski.

Søndagen var det duket for et returoppgjør mellom lagene, og selv om Aalesund heller ikke denne gangen leverte en god forestilling, var det nå Hønefoss som fikk merke at oransjetrøyene er vanskelige å knekke på Sunnmøre.

Svak førsteomgang
Kampen bølget mye frem og tilbake den første halvtimen, og hvert av lagene hadde sine perioder der det så ut til at de hadde fått et lite overtak.

Imidlertid klarte verken Aalesund eller Hønefoss å utnytte det lille initiativet de klarte å rive til seg, og frem til da var kampen så godt som blottet for store målsjanser.

Tremaine Stewart var nærmest for hjemmelaget da han under press fikk skyte fra rundt 10 meter, men jamaicaneren traff ikke rent på ballen, som forsvant flere meter til side for mål.

Hønefoss var farlig frempå da det gjenstod sju minutter av første omgang, men bortelagets angriper klarte ikke å stokke beina riktig da fikk løsrevet seg og kom alene gjennom mot Sten Grytebust på kloss hold, og keeperen fikk reddet til corner.

Flere store sjanser ble det ikke de første 45 minuttene, og lagene tuslet målløse i garderoben.

Barrantes fikset biffen
Da skulle det bli bedre etter pause, for bare seks minutter at spillet ble satt i gang igjen, kunne hjemmepublikummet gå over fra gjesp til jubel.

Michael Barrantes fikk ballen helt alene på bakerste stolpe etter et mislykket skuddforsøk fra Tremaine Stewart, og kunne enkelt prikke inn 1-0 fra kort hold.

Det kunne se ut som om costaricaneren stod i offside Tremaine Stewart sendte av gårde skuddet, men ballen gikk via et Hønefoss-bein, og dommeren godkjente scoringen.

Kjetil Rekdal kunne ikke felle noen dom over avgjørelsen uten å ha sett reprisene, men påpekte at slike situasjoner gjerne jevner seg ut i løpet av en sesong.

– Det er klart det er fryktelig synd for Hønefoss. Det er ikke sånn vi ønsker å vinne, hvis det er det, sier Rekdal.

Heldig dobling
Ti minutter før full tid fikk AaFK frispark like uten for sekstenmeteren.

Tremaine Stewart tok plass foran ballen, sendte den forbi muren, og med langt mer flaks enn dyktighet gikk skuddet i mål via overkroppen til midtstopper Jonatan Tollås Nation, som var på vei inn foran keeper.

– Det var vel helst griseflaks. Jeg skal vel ikke skryte på meg noe annet enn det, innrømte målscoreren etter kampen.

Hønefoss gikk rett i angrep da de skulle sette i gang spillet igjen, og klarte nesten å redusere ved Riku Riski, men Sten Grytebust var med på notene, og avverget mål med en god redning.

Snek seg forbi motstanderen
Trepoengeren sendte Aalesund forbi Hønefoss på tabellen, der dagens hjemmelag nå er nummer ni, med Hønefoss på plassen bak.

Begge lag har dermed fortsatt godt heng på fjerdeplassen, der Tromsø har plassert seg fire poeng foran.

– Vant fullt fortjent
Etter kampen mener Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud at laget hans ikke taklet så godt å havne under.

– Jeg synes vi hadde kampen brukbart der vi ville i første omgang, og var bra med i kampen. Så scoret de 1-0, og vi ble litt hektiske og stresset. Vi hadde fortsatt sjanse til å komme tilbake, men da de fikk 2-0 så var det kjørt, sier Smerud.

Kjetil Rekdal poengterer også at det var avgjørende for AaFK å få det første målet.

– Vi hadde for så vidt ok kontroll, men klarte ikke å skape nok trykk i første omgang. Så fikk vi 1-0, og da ble det lettere. Du så at de måtte åpne seg opp litt, og vi fikk noen overganger og bedre flyt i spillet. Totalt sett vant vi fullt fortjent, sier Aalesund-treneren.

– Helt riktig at de er fornøyde
I dagene før kampen har diskusjonen gått livlig i Ålesund på grunn av en kommentar i lokalavisen Sunnmørsposten, der det ble beskrevet et bilde av situasjonen i klubben som Rekdal ikke kjenner seg helt igjen i.

– Sånn er det vel bare når enkelte skal lage sensasjoner ut av ingenting. Jeg ler jo bare av det, uttalte Rekdal til TV 2 Sporten før kampen mot Hønefoss.

Da treneren kom ut på matta før kampstart, viste supporterklubben Stormen sin støtte til Rekdal gjennom følgende tekst:

HYLLER REKDAL: Aalesunds supporterklubb Stormen liker dårlig sparkingen av Kjetil Rekdal. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Det synes ikke Rekdal selv var det minste rart.

– Det var som forventet. Aalesund har jo aldri hatt resultater som dette for tredje sesong på hjemmebane, så at de er førnøyde med treneren sin, det synes jeg er helt riktig, sier Romsdalingen.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Kjetil Rekdal her

TV 2 Play: Se Rekdal snakke om aviskommentaren her: – Jeg ler jo bare av det

Lagoppstilling Aalesund (4-2-3-1):
S. Grytebust - E. Jääger, J. Nation, D. Arnefjord, J. Matland - F. Ulvestad, J. Morrison - C. Myklebust, M. Barrantes, T. Stewart - S. Post
(På benken: M. Rasmussen, E. Skagestad, F. Carlsen, P. Larsen, H. Wembangomo, T. Martinussen, T. Grytten)

Lagoppstilling Hønefoss (5-3-2):
S. Clark - A. Adalsteinsson, F. Lafton, K. Sigurdsson, A. Groven, K. Larsen - H. Haugen, M. Vendelbo, T. Hovda - R. Mendy, R. Riski
(På benken: L. Stubhaug, V. Gjermundstad, T. Kolehmainen, L. Olsen, M. Kaland, K. Beugre)

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk