Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Belgiske Michèle Martin har sonet halvparten av en dom på 30 år for medvirkning til barnedrap begått av den tidligere ektemannen Marc Dutroux.

I en kontroversiell rettsavgjørelse ble hun løslatt mot at hun skulle flytte inn i kloster.

LES OGSÅ: Kona til pedofil drapsmann løslatt før tiden

Raseri

Dette har satt sinnene i kok i Belgia, og lørdag møtte rundt ti tusen demonstranter opp i landsbyen Malonne for å vise sin avsky.

– Jeg har deltatt i alle støttemarkeringene. Jeg vil ikke slutte å kjempe i dag. Vi må fordømme denne løslatelsen. Ting må skje og måten rettsvesenet fungerer på må forandres, sa Alicia, som tok turen utenbysfra for å delta i demonstrasjonen.

Avisen Le Soir melder at demonstrasjonen ble ledet av høyreekstreme, som fikk menneskemengden med seg i tilrop mot Martin.

Voldelige sammenstøt

Da demonstrantene kom frem til klosteret der Michèle Martin holder til, ble stemningen enda mer amper. Også politiet og politikere ble utsatt for tilrop.

HÅNDGEMENG: Politi og demonstrant i blodig sammenstøt. (Foto: LAURENT DUBRULE/Reuters)

Mot slutten av markeringen forsøkte noen av demonstrantene å bryte ned sperringene foran klosteret, mens de kastet steiner mot politiet, som svarte med pepperspray og slag.

Sammenstøtet resulterte i at to personer ble arrestert, før menneskemengden spredte seg.

Medvirket til mannens overgrep og drap

Marc Dutroux ble arrestert i 1996, etter å ha voldtatt og sperret inne seks jenter. Fire av dem ble drept.

Michèle Martin ble dømt for å ha latt to barn sulte i hjel, og for medvirkning til å holde dem innesperret i kjelleren.

Benådningen av Martin har ført til politisk debatt. Statsminister Elio Di Rupo har lovet å stramme inn reglene, slikt at ingen kan benådes før de har sonet minst tre firedeler av straffen. (NTB/TV 2)