HVOR ER HUN? Gabriella Gardell (innfelt) var på ferie i Sharm el Sheikh. Nå har hun forduftet. (Foto: SCANPIX/PRIVAT)
HVOR ER HUN? Gabriella Gardell (innfelt) var på ferie i Sharm el Sheikh. Nå har hun forduftet. (Foto: SCANPIX/PRIVAT)

Forsvunnede Gabriella (25) sjekket inn i falskt navn

Hun sjekket ut til rett tid, men kom aldri med flyet hjem fra Sharm-el-Sheikh. Hva har skjedd med svenske Gabriella?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er redd for at det er en annen person innblandet i dette som vi ikke kjenner til, sier den bekymrende søsteren Alexandra Gardell til Aftonbladet.

Hjemme i Sverige sitter nå den fortvilte familien til Gabriella Gardell. Etter en lang sommer med hardt arbeid som restaurantsjef i Visby, dro hun 20. august til Sharm-el-Sheikh alene for å finne roen og lade batteriene.

Men da de skulle hente henne på flyplassen en uke senere, mandag denne uken, dukket hun aldri opp. Senere ble hun meldt savnet, og familien frykter nå det verste. Hennes siste kontakt er en tekstmelding hun sendte til en venn tirsdag forrige uke.

Brukte annet navn

Seks dager senere sjekket hun ut fra hotellet, og alle spor stopper der. Hotellet opplyste først til familien at hun aldri hadde vært der, men det viser seg nå at hun sjekket inn under et annet navn.

Denne helgen skulle Gabriella ha begynt i ny jobb på en restaurant i Stockholm. Gabriella er nå etterlyst internasjonalt av svensk politi.

– Vi holder på å undersøke hennes konto, om hun har reiste og siste observasjoner av henne. Men fortsatt er det mye vi ikke vet, sier Magnus Frank i Visby-politiet til Aftonbladet.

– Nå i ettertid så innser jeg at det er merkelig at hun reiste alene til Egypt. Hun er så sosial og har mange venner, men spurte aldri om noen ville være med, sier hun videre.

Ingen kontobevegelser

Hun reiste heller ikke med charterfly direkte til flyplassen i badebyen, men med rutefly via Kairo. På flyplassen der sendet hun en tekstmelding til moren om at hun ventet på flyet.

– Dagen etter skrev hun på formiddagen at hun lå ved bassenget og hadde det kjempefint, sier moren, Kristina Gardell.

I løpet av uken i Egypt er det ikke registrert bevegelser på kontoen hennes i det hele tatt.

– Jeg er redd for at hun er kidnappet eller dopet ned. Noe har skjedd henne, for det er ikke likt henne å ikke gi lyd fra seg, sier moren.