WOLVERHAMPTON (TV 2 Sporten): Det var en avslappet Wolverhampton-manager som møtte pressen dagen etter 3-1-seieren over Northampton i Ligacupen.

Solbakken spøkte og lo med de lokale journalistene underveis, og 44-åringen tok seg god tid til å svare på spørsmål om potensielle kjøp og salg på siste dag av overgangsvinduet.

Utelukker signering av Stoke-spiller
I England har det versert rykter om Stoke-duoen Glenn Whelan og Kenwyne Jones.

– Jeg vet hva Jones er god for på sine gode dager, han kan jo heade murstein om han vil, spøker Solbakken.

– Men han kommer ikke til å spille for Wolverhampton denne sesongen, konkluderer han.

Les også: LIVE: Her er de bekreftede overgangene – og siste nytt på Deadline Day

Jakter fortsatt midtbanemann
Hva gjelder midtbaneforsterkninger medgir manageren at han ønsker seg en før kvelden er omme.

– Vi skulle gjerne hatt en anvendelig midtbanespiller til inn, som både kunne ligget bak spissen og fungert som en boks-til-boks-spiller, men det har vi ikke lyktes med, sier Solbakken til TV2.no.

– Slik det ser ut nå kommer vi ikke til å kjøpe noen flere, muligens én i så fall. Vi sjekker forholdene i andre klubber, sier han.

– Betyr det at eventuelle overganger i andre klubber vil kunne få en dominoeffekt for en konkret spiller du er på jakt etter?

– Ja, men vi er langt unna å signere noen. Men du veit aldri hva som kan skje de siste timene i dette sirkuset her, forklarer Solbakken.

Les også: Maicon klar for Manchester City
Les også: Dimitar Berbatov klar for Fulham

– Det glade vanvidd
For nordmannen er ikke veldig imponert over måten de siste timene av overgangsvinduet utspiller seg i Fotball-Europa.

– Det er det glade vanvidd når du ser måten store penger flyter fram og tilbake, spillere hentes hit og dit i helikopter og privatfly i siste liten. Det er ikke mye vi managere og trenere kan være stolte av, mener han.

Det at så mange overganger drøyer til den siste tida av vinduet, mener Solbakken har forkludret noen av innkjøpsplanene hans.

– Det er klart at noen av de navnene speiderne våre og jeg selv hadde på blokka har forsvunnet i løpet av sommeren, men det er i grunn naturlig.

– Vi gjorde gode handler med Matt Jarvis, Steven Fletcher og Michael Kightly, så vi har god solid i pluss på markedet denne sommeren, smiler han.

– Men vi gjorde dem sent, så det vil ta litt tid for de nye spillerne å erstatte dem, siden veldig mye av spillet til laget var bygget rundt de tre som forsvant.

Restriktiv lønnspolitikk
Solbakken har selv hentet inn seks spillere, fra seks forskjellige nasjoner. I tillegg kom spissen Frank Nouble fra West Ham på fri overgang før nordmannen tiltrådte.

– Egentlig burde jeg vært der ute og lett etter noen erstattere med alle millionene mine, hehe. Men det er ikke så lett, overgangssummen er én ting, men spillerne skal lønnes også, og vi har en lønnspolitikk å forholde oss til.

– Stallen er i tillegg stor, litt for stor til at alle vil få nok spilletid til å være fornøyd. Så slik det ser ut nå er det større sjanse for at noen forlater oss enn at noen kommer inn, sier Solbakken.

Blant dem som hadde fått fri av manageren og ikke var på trening i dag, er midtbanespilleren Adam Hammill.

– Han er vel på medisinsk test i en annen klubb. Hammill og et par andre er der mulig at forsvinner i dag, enten det er salg eller utlån, konkluderer den tidligere Køln- og København-treneren.

Se intervju med Wolves-spiller Roger Johnson under:

Championship i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk