Younes Kaboul (Foto: Nigel French/Pa Photos)
Younes Kaboul (Foto: Nigel French/Pa Photos)

Kaboul ute i fire måneder

Tottenhams franske midtstopper har gjennomgått en operasjon.

Følg transfersvinduet direkte i vårt overgangssenter - 24 timer i døgnet!

Younes Kaboul spilte Tottenhams første ligakamp for sesongen mot Newcastle 18.august, men siden det har ikke franskmannen vært på banen for de liljehvite grunnet en kneskade.

Nå bekrefter London-klubben på sine hjemmesider at 26-åringen torsdag gjennomgikk en operasjon for sin skade og at det er forventet at han kommer til å være ute av spill de neste fire månedene.

Les også:Dembélé etter Spurs-overgangen: – Jeg har en barndomskompis i klubben

Denne sommeren har Tottenham allerede mistet Ledley King (la skoene på hyllen) og Sébastien Bassong (til Norwich) på midstopperplass, mens kaptein Michael Dawson bare er en av flere midtstoppere som har vært linket til QPR de siste ukene.

Steven Caulker er tilbake i klubben på lån fra Swansea, mens Jan Vertonghen ble hentet fra Ajax i juli. De to står dermed sammen med skadeforfulgte William Gallas igjen som de eneste stopperne på White Hart Lane de neste fire månedene dersom Dawson forsvinner.

Har du Kaboul på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Skaden til Younes er en massiv skuffelse for oss. Han dannet et strålende stopperpar med William Gallas mot Newcastle, men mot West Bromwich ble smertene for store i kneet hans. Nå har vi innsett at det ikke hjelper å matche han forsiktig, derfor bestemte vi oss for operasjon, sier manager André Villas-Boas.

– Kaboul er ikke bare en strålende spiller, men også en flott, karismatisk kar å ha i garderoben. Det gjør det ekstra bittert. Jeg snakket med ham på telefonen torsdag morgen, og han er ved godt mot, men selvsagt skuffet, legger han til.

Vil fortsatt selge kapteinen
Skaden til den høyreiste midtstopperen endrer likevel ikke på planene til portugiseren om å selge midtstopper og kaptein Michael Dawson.

– For å være ærlig har vi visst en stund at situasjonen rundt Kaboul kunne bli mer alvorlig. Vi har kalkulert med det. Det ideelle antallet midtstoppere er fire, hvor en er ung og lovende. Vi har Gallas, Kaboul, Vertonghen og Caulker i tillegg til Dawson.

– Derfor kommer vi til å lytte til eventuelle bud som kommer på Michael, forklarer Villas-Boas.

Younes Kaboul mot Norwich i 2011/2012 (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Younes Kaboul mot Norwich i 2011/2012 (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Tror du Tottenham henter en ny midtstopper på fredag? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!