Hengerfeste
Hengerfeste

Hengerfeste: Kan koste dobbel pris hvis du ikke planlegger

Nei, et hengerfeste er ikke bare et hengerfeste.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo jeg fant en artikkel om pris på hengerfeste hos dere da jeg googlet etter informasjon om dette. Jeg har tenkt på å montere dette på bilen min og vil ha en løsning der jeg kan ta det av når det ikke er i bruk slik at jeg slipper å kjøre rundt med en stygg klump bak på bilen min. Men jeg steiler på prisen og har også fått høre at det er dyrere å montere dette nå enn om man bestiller det med bilen når man kjøper den. Kan du gi en god forklaring på hvorfor det er slik?

Benny svarer:

Hei sann. Prisene varierer enormt i dette markedet, også fra bilmodell til bilmodell, så jeg forstår godt at man kan stusse over mange ting her. Det er slik at det på enkelte bilmodeller koster langt mer å få ettermontert hengerfeste, kontra at man bestiller det på bilen fra fabrikk.

Det er sikkert flere mer eller mindre gode grunner til det. Det viktigste er nok at man ved montering på fabrikken gjør dette underveis i prosessen, det krever derfor ikke veldig mye ekstra tid eller tilpasninger.

Særlig på litt dyrere SUV-er har jeg hørt om voldsomme prisforskjeller her, men det er slett ikke uvanlig at man må betale dobbel pris for hengerfestet i etterkant.

Skrekkhistorier

Nå skal vi også huske at dagens biler generelt er mye mer avanserte enn bilene var for bare ti år siden. Det er mye mer elektronikk og systemer som kan bli påvirket av at man kobler til hengerfeste. Hvis bilen ikke har dette – eller ikke er forberedt for hengerfeste i utgangspunktet – kan det bety mye jobb for å få det på plass i ettertid.

Jeg har hørt skrekkhistorier om folk som har opplevd massevis av elektronikkfeil og nærmest uforklarlige problemer med bilen etter å ha fått ettermontert hengerfeste, så det gjelder å bruke noen som kan sakene sine og gjør dette etter boka.

Her er det nok bare å slå seg til ro med at slik er det. Og som med mye annet her i livet: Det lønner seg å planlegge!

LES OGSÅ: – Hvordan kan dette koste over 15.000 kroner?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: – Hva gjør du når du har fylt bensin på dieselbilen?

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: