TAUS: Politiinnspektør Hanne Kristin Rhode er taus om statusen til en mann som skal ha forklart seg falsk overfor politiet. (Foto: NTB Scanpix)
TAUS: Politiinnspektør Hanne Kristin Rhode er taus om statusen til en mann som skal ha forklart seg falsk overfor politiet. (Foto: NTB Scanpix)

Mann siktet i Sigrid-saken

Politiet i Oslo har siktet en mann for falsk forklaring i Sigrid-saken.

Etter det TV 2 Nyhetene er kjent med, har politiet i Oslo onsdag siktet en mann for falsk forklaring i forbindelse med Sigrid-saken.

Mannen har tidligere vært inne til vitneavhør i forsvinningssaken, men politiet mener han har snakket usant. Det er uklart på hvilken måte han er knyttet til saken.

Ettergår forklaringer

Politiinspektør Hanne Kristin Rhode ved Oslo politidistrikt sier politiet ettergår forklaringer til personer som forklarer seg om forsvinningen.

– Er noen siktet eller mistenkt for falsk forklaring i forbindelse med saken?

– Det er klart at vi i en så stor etterforskning alltid vil ettergå vitneforklaringer ekstra grundig, men vi kan ikke komme inn på nå hva som er den generelle status på det spørsmålet, sier Rhode.

Les også: 80 etterforskere jobber med å finne Sigrid (16)

Avhørt tidligere

Rhode sier politiet ikke ønsker å gi noe konkret svar på spørsmålet per i dag.

– Det er av hensyn til etterforskningen. Det er enkelte ting vi må ha lov til å ta i vårt tempo, sier Rhode som ikke ønsker å bekrefte eller avkrefte TV 2s opplysninger.

Mannen skal tidligere ha blitt avhørt av politiet. Det er ikke kjent for TV 2 hvilken tilknytning politiet mener mannen har til selve forsvinningen.

Ingen personer er så langt siktet for å stå bak forsvinningen til 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Les også: Politiet foretok rekonstruksjon i Sigrid-saken

Omfattende søk

16 år gamle Sigrid forsvant sent på kvelden lørdag 4. august. Sigrid skal ha gått fra en venninne i nærheten, og hadde avtalt å være hjemme innen midnatt. Hun kom ikke hjem, og da man startet leting etter 16-åringen gjorde man raskt funn ved en barnehagen som ligger noen hundre meter fra hjemmet.

Politi og frivillige har gjennomført omfattende søk i området, uten at det så langt er kjent at det er gjort funn som kan knyttes til forsvinningen. Politiet har også mottatt rundt 2500 tips, og en rekke personer er avhørt av politiet.